Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

2 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Westerloo, T

Vanmiddag de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie in de derde klasse A, een thuiswedstrijd tegen SVM uit Marknesse. De Wite Peal is bij winst zeker van de tweede plaats en speelt vervolgens nog in de nacompetitie. Voor SVM liggen de zaken duidelijk anders, de ploeg staat momenteel op een nacompetitieplaats en heeft de punten hard nodig. Na 90 minuten voetbal staat SVM met lege handen, De Wite Peal is deze middag de betere ploeg en wint met 3-1. In de achtste minuut de eerste kans voor DWP, Een voorzet van Jelle Hoekstra wordt ingekopt door Anton Holtrop, maar de bal wordt gestopt door de SVM doelman. Direct hierna een kans voor SVM , Mike van Meenen speelt laatste man Remco ten Hoeve uit, maar schiet vervolgens naast. De thuisploeg blijft de eerste helft de betere ploeg, maar weet zich weinig kansen te scheppen. Na een klein half uur spelen krijgt Anton Holtrop nog een kans, maar de bal verdwijnt over het doel. De eerste kans in de tweede helft is voor de gasten. Boaz Mooiweer slalomt door de DWP verdediging maar ziet de bal uit zijn schot over het doel verdwijnen. Even later redt Volken Huisman op een inzet van Jorn Strijk. Na een kwartier komt DWP op een 1-0 voorsprong wanneer Remco ten Hoevede bal, uit een corner van Sjoerd Koopmans, binnenkopt. Hierna mist René Hulzebos een kans door de bal over en niet in het doel te koppen en is Martin Sietzema even later dichtbij een doelpunt, maar de bal verdwijnt via de keeper over het SVM doel. Anton Holtrop is hierna wel succesvol wanneer hij de bal uit zijn schot in de uiterste hoek ziet verdwijnen. SVM scoort na een half uur spelen nog wel de aansluitingstreffer, Mike van Meenen schiet de bal binnen, maar in blessuretijd maakt Sjoerd Koopmans met een schitterend schot 3-1.

Zaterdag speelt DWP de uitwedstrijd tegen Bolsward.