6 - 3

Joure SC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

27 september 2014

Zaterdag behaald De Wite Peal zijn derde overwinning deze competitie. Tegenstander Sc Joure wordt deze zaterdag met 6-3 verslagen. Vooral in de eerste helft zijn de teams aan elkaar gewaagd, maar nadat Joure speler Jeroen Luhof met tweemaal geel van het veld wordt gestuurd kantelt de wedstrijd en met name in de tweede helft is De Wite Peal de sterkste. De eerste mogelijkheid is voor DWP, maar René Hulzebos ziet zijn vrije trap over het Joure doel verdwijnen. Hierna is het Sebastiaan Kooistra, die na corner de bal over kopt. Een schot van Jeroen Luhof wordt even later prima gestopt door Volken Huisman. Na het wegsturen van de Joure aanvaller krijgt DWP meer ruimte en dit resulteert na een half uur spelen in een doelpunt voor de thuisclub. René Hulzebos rond een voorzet van Martin Sietzema af en scoort de 1-0. Hierna stopt Volken nog een vrije trap van Vincent Groeneveld, terwijl hierna Anton Holtrop alleen voor de Joure doelman niet tot scoren komt. Vlak voor rust schiet Hayo Rijpkema, alleen voor Volken Huisman, net naast. In de tweede helft wordt het een doelpuntenfestijn. Direct na rust is het Bernard Jager die twee kansen krijgt, maar eerst kopt hij de bal, na een voorzet van Ewan Yska, net over even later schiet hij de bal naast het Joure doel. Maar na vijfenvijftig minuten brengt Anton Holtrop DWP op een 2-0 voorsprong, door de bal uit een corner van Ewan Yska keihard binnen te koppen. Nog geen minuut later is het 2-1, wanneer Sebastiaan Kooistra een strafschop benut. In de drieenzestigste minuut brengt Anton Holtrop de stand op 3-1, door de bal na een voorzet van René Hulzebos en alleen voor de doelman binnen te schieten. Anton komt nu op schot, want drie minuten na de 3-1 is het weer raak en brengt hij de stand op 4-1. Met nog een kwartier te spelen wederom een kans voor Anton, maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald. Toch wordt het 5-1 voor de thuisclub en wederom is het Anton Holtrop die, na een voorzet van Ewan Yska, de bal binnen schiet. Sebastiaan Kooistra mag even later weer vanaf elf meter aanleggen, na een handsbal door Rudolf Top, en hij maakt zijn tweede deze middag. Dezelfde Sebastiaan Kooistra kopt, na een corner, de 5-3 binnen. In blessuretijd bepaalt René Hulzebos, na een voorzet van Thijs Vaartjes de eindstand op 6-3. De Wite Peal blijft na deze overwinning, samen met Nijland, koploper in de derde klasse A.
Zaterdag a.s. speelt DWP de uitwedstrijd tegen Bant.