1 - 2

DWP 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

6 september 2014

Zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen 2014/2015 voor promovendus De Wite Peal. Op het programma de uitwedstrijd tegen QVC uit Staveren. Na anderhalf uur voetbal staat er een uitslag van 1-2 op het scorebord, een goede overwinning voor De Wite Peal. Daar ziet het in het eerste kwartier van de wedstrijd niet naar uit. De thuisclub is deze periode feller en krijgt diverse kansen de score te openen. Jacob Reuvers, Eric en Edwin Pluister krijgen riante mogelijkheden, maar stuiten op een voortreffelijk keepende Volken Huisman die alles onschadelijk maakt. Na een kwartier komt DeWite Peal wat onder de druk van QVC uit en krijgt meer greep op het spel. Anton Holtrop krijgt een goede kans, maar alleen voor de keeper komt hij niet tot scoren. Aan de andere kant lukt het ook Wieger Zwaan niet. Na een dik half uur is toch de thuisclub die de leiding neemt. Een voorzet van rechts wordt ingeschoten door Wieger Zwaan.
Direct na de pauze de mogelijkheid voor Anton Holtrop de stand gelijk te trekken, maar alleen voor de doelman komt hij weer niet tot scoren. DWP is nu de beter voetballende ploeg maar QVC blijft gevaarlijk met snelle uitvallen. Toch komt DWP op gelijke hoogte. In de zestigste minuut wordt Bernard Jager in het strafschopgebied ten val gebracht en de hierna toegekende strafschop wordt benut door Rudy Sietzema. En tien minuten voor tijd zorgt Anton Holtrop voor de 1-2 uitslag door een voorzet van Jelle Hoekstra van dichtbij binnen te schieten.
Volgend week de thuiswedstrijd tegen Tonego.