Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

5 december 2015 14:00

Scheidsrechter

Weiland, R.

Vanmiddag staat op een winderig sportpark de Hege Simmerdyk de wedstrijd tussen Sc. Joure en DWP op het programma. Op de ranglijst heeft Joure 1 punt meer dan DWP, zodat het een spannende wedstrijd kan worden. Joure is echter tot 20 minuten voor tijd heer en meester en dicteert het spel en krijgt vele kansen de wedstrijd reeds in de eerste helft te beslissen. Maar door het niet benutten van de kansen en een weer voortreffelijke DWP doelman is het bij rust nog “slechts” 1-0. De eerste mogelijkheid is nog voor DWP, maar de bal uit een voorzet van Jelle Hoekstra is een prooi voor de Joure doelman. Hierna neemt Joure het heft in handen en dit leidt na 10 minuten tot de 1-0 voorsprong. Balverlies op het middenveld brengt Folkert Luhof alleen voor Volken Huisman en hij schuift de bal in de hoek. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Joure beheerst het spel en het is wachten op de 2-0. Na een kwartier bereikt de bal, uit een voorzet van links, de vrijstaande Jeroen Luhof en hij maakt de 2-0. De trainer van De Wite Peal wisselt hierna Erwin Roffel voor Henk Heida en Jelle Hoekstra voor Brando Linders. Tevens schuift laatste man Rudolf Top door naar het middenveld en wordt het alsnog een wedstrijd. Een kwartier voor tijd belandt de bal uit een voorzet op het hoofd van Henk Heida en verdwijnt over de Joure doelman in de goal. Joure blijft gevaarlijk met snelle uitvallen, maar toch komt DWP op gelijke hoogte. Een lange bal bereikt Anton Holtrop en alleen voor de keeper schiet hij de bal binnen en eindigt deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.