Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

3 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Visser, J A

Na het gelijke spel tegen Makkum (1-1) afgelopen week, vandaag wederom een thuiswedstrijd. De tegenstander vanmiddag is SDS uit Oosterend. Ondanks het niet imponerende spel deze competitie is De Wite Peal nog steeds ongeslagen met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen. Om bovenin de ranglijst mee te blijven doen zal er deze middag moeten worden gewonnen. DWP is de eerste helft de betere ploeg met het meeste balbezit, maar tot doelpunten komt het niet. Het meeste gevaar komt nog uit stilstaande situaties, maar kopballen van René Hulzebos en Anton Holtrop treffen geen doel. SDS probeert met snelle uitvallen, vaak via de gevaarlijke Erik Haitsma de voorhoede in stelling te brengen, maar de verdediging van DWP geeft weinig kansen weg. Na de thee een DWP die de goede lijn van de eerste helft doorzet, maar doelpunten maken blijft moeilijk deze middag. Kansen voor Erwin Roffel, Bernard Jager en Sjoerd Koopmans worden niet omgezet in doelpunten. Maar in de 65e minuut is het dan eindelijk wel raak. Een lange bal door het centrum gaat over Feiko Broersma heen en komt bij Anton Holtrop en hij schiet de bal langs de SDS doelman en brengt de stand op 1-0. De wedstrijd is echter nog lang niet gelopen, SDS blijft met uitvallen gevaarlijk. En in de 73e minuut leidt een snelle uitval de 1-1 in. Durk Yde Sjaarda omspeelt een DWP verdediger en scoort beheerst. De Wite Peal jaagt hierna op de winnende goal en deze inzet wordt in de 85e minuut beloond. Een vrije trap vanaf links door Jelle Hoekstra bereikt Anton Holtrop en hij kopt de bal achter de SDS doelman. De laatste kans is voor de gasten. Maar een vrije trap van Ewout de Boer wordt door iedereen gemist en zo wint De Wite Peal met 2-1.

Zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen Berlikum.