J Visser.

Accommodatie

Onbekend

Soms heb je van die dagen. Dat je verschrikt bent van verbazing. Een moment, dat je niet snel vergeet. Waar over wordt gesproken bij de koffieautomaat, waaraan gerefereerd wordt in Sinterklaasgedichten, wat mogelijk headliner wordt in Shownieuws. Zaterdag was zo’n dag. De dag dat Marco zich troonde tot kopspecialist van DWP 3. Zijn fantastische knik zorgde voor de winst van de groen-witte formatie.

De lijst met afwezigen was groter dan de presentielijst. Coaches Hulzebos en Haringsma moesten flink puzzelen in de basiself. Daarbij trok het befaamde duo nog een blik talenten open om hulp te kunnen bieden. Vanaf het beginsignaal was DWP de bovenliggende partij, maar moest het oppassen voor Bolsward die erg op de counter speelde. Halverwege de eerste helft brak Johannes de ban. De topschutter schoot een vrije trap goed binnen: 1-0. Een paar minuten daarna moest naast Wierda ook Johannes zich voegen bij de polonaise voor geblesseerden. Vlak voor rust werd Sake plotseling verschalkt. Een zwabberbal van 20 minuten plofte achter de DWP-goalie in het doel: 1-1.

Een paar minuten na rust pakte Marco zijn team bij de hand. Een hoekschop werd door Gauke perfect aangesneden. Marco zag zijn kans schoon. Een imposante sprong werd gevolgd door een ferme knik. Alle aanwezigen hielden hun adem in. Tot het net bolde, en Marco zijn ploeg op voorsprong bracht: 2-1. Een luid gejuich overstemde het sportpark. Tien minuten voor tijd besliste Gerben de wedstrijd door de bal zeer geplaatst achter de Bolswarder doelman te schieten: 3-1. Een prima uitslag. En een memorabele middag.