Datum

28 augustus 2014

Accommodatie

Onbekend

Na de zege op Oudehaske (2-13) was de opdracht donderdagavond duidelijk voor DWP B1. Winnen van Aengwirden B1 betekent doorgaan in de beker, verliezen betekent uitschakeling.

Een opstelling bedenken (of beter: drie spelers passeren) was dit seizen nog nooit zo moeilijk voor de begeleiding van DWP B1. Iedereen is fit, er wordt fanatiek getraind en de onderling krachtsverschillen zijn enorm klein. Deze keer begonnen Gerben Veenstra, Peter Schutten en Carlito Vervenne aan de kant.

DWP B1 start met Sietse van der Kamp onder de lat. Voor hem Jurre Knoops, Jesse Akkerman, Richard Akkerman, Erwin Akkerman, Dennis van der Wal, Daan Brandinga, Dennis Wiersma, Kelvin van der Wal, Leonard Dayanan en Bernard Holtrop.

Het is aftasten in de beginfase bij beide ploegen. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld. Achterin staat het prima aan beide kanten en het is zoeken naar een gaatje. DWP vindt dat gaatje na tien minuten als eerste. Bernard speelt zich vrij, maar zijn inzet gaat over het doel van Aengwirden. Ook Leonard is na een voorzet van Kelvin dichtbij, maar hij vindt de keeper op zijn weg.

Kort daarna vragen Daan en Bernard om een wissel wegens blessures en moet er het een en ander worden omgezet. Even is het zoeken daardoor voor de thuisploeg. Het resulteert in de enige kans die Aengwirden deze wedstrijd zou krijgen; een vrije trap vanaf achttien meter wordt over het doel van Sietse geschoten.

Maar de brilstand is jammer, want DWP is beter en verdient een voorsprong. Aanvoerder Richard pept de spelers verbaal op en zorgt ervoor dat iedereen scherp blijft. Twee minuten voor het einde van de eerste helft lijkt Leonard DWP alsnog op 1-0 te schieten, maar zijn inzet gaat over. Dan moet ik het zelf maar doen, lijkt Richard te denken. De voorstopper stoomt op, krijgt de bal van Kelvin en haalt van afstand hard en geplaatst uit: 1-0! Een mooie opsteker zo vlak voor de rust.

In de pauze zijn er eigenlijk louter complimenten voor de thuisclub. Verdedigend gaat het met Jurre, Jesse, Richard en Erwin hartstikke goed, er wordt immers niets weggegeven en iedereen voert z’n verdedigende taak perfect uit, alleen aanvallend en in balbezit mag het wel iets beter. De vleugelspelers staan teveel naar binnen waardoor alles in een trechter loopt en er centraal weinig ruimte ligt om te voetballen. Daarnaast is het spel nog te onrustig in balbezit.

Zes minuten na de pauze is het eerst Dennis Wiersma die het doel onder vuurt neemt, maar zijn schot gaat over. Aengwirden doet iets terug door een vrije trap van grote afstand in een keer op doel te schieten, maar die inzet gaat ook over. Twee minuten later haalt Dennis van der Wal uit na een vlotte counter, maar hij schiet naast.

Een minuut later is daar dan eindelijk de 2-0. Leonard zet druk op de keeper van Anegwirden, die teveel tijd neemt en de bal te laat wegschiet. Via de voet van Leonard vliegt de bal binnen. Zeven minuten later is de spanning echter terug, als niemand staat op te letten bij een vrije trap van Aengwirden en de bal via de kluts tegen het net gaat: 2-1.

Even is de begeleiding bang voor een offensief van Aengwirden, maar al na een minuut is de marge weer naar twee gebracht. Een aanval die begint bij Carlito en Bernard komt voor de voeten van Leonard. Laatstgenoemde bedient Dennis van der Wal en de centrale middenvelder scoort in de verre hoek de derde van DWP.

DWP lijkt het dan wel te geloven en krijgt via Carlito (schot gaat over) nog een kans, maar het beste is er dan wel af. Verdedigend staat het als een huis en aanvallend is er niet meer de noodzaak om meer doelpunten te maken. Vier minuten voor tijd toch nog een klein smetje op het duel, als plots een reservespeler van Aengwirden begint te hyperventileren. De ambulance wordt gebeld en de scheidsrechter besluit in overleg de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Heel DWP B1 wenst de jongen veel sterkte!

Voor DWP B1 is de 3-1-zege een uitstekende uitslag. Door naar de volgende ronde van de beker met negen eerstejaars B-junioren en vier tweedejaars C-junioren is een prestatie van formaat! Verdedigend uitstekend, voetballend kan het nog iets beter, maar de punten tellen! Tot maandag.

Met dank aan: woutdej.nl