DWP 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse I

8 april 2017 14:00

Onder een heerlijk zonnetje speelde DWP 3 tegen het tweede elftal van Woudsend. Een directe concurrent op de ranglijst, en dus was de inzet van grote waarde. Winst in dit duel zorgt voor enige lucht voor het team van coaches Haringsma en Hulzebos en aansluiting bij de middenmoot.

In het begin van de wedstrijd nam Woudsend het initiatief, maar DWP 3 bleef gemakkelijk overeind. In de counteraanval waren de groen-witten gevaarlijk. Dat leverde in de eerste tien minuten al een tweetal goede mogelijkheden op. Na een kwartier kwam DWP 3 op voorsprong. Een hoekschop van Gauke werd bij de tweede paal binnen geknikt door Surf: 0-1. Een kwartier daarna verdubbelde Kaartjes de score. Hij gaf aan dat het een bewussie was en een bekeken inzet. Ploeggenoten van Kaartjes denken daar anders over. Zodoende ging DWP 3 met een 0-2 voorsprong rusten.

Na rust probeerde Woudsend de gasten direct onder druk te zetten, echter in de overname bleek DWP de gevaarlijkste ploeg. Tien minuten na rust werd Kerkie de diepte in gestuurd en zorgde voor de derde DWP treffer. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. In het vervolg verzuimde DWP de score uit te breiden. Onder andere Ype Jarno kreeg een grote kans die helaas niet werd benut. Spijtig, want de consquenties voor coach Hulzebos bij een doelpunt van YJ waren indrukwekkend. Eén minuut voor tijd maakte Woudsend met een afstandsschot de eretreffer en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3. Een prima overwinning voor de DWP’ers die komende zaterdag SC Joure op bezoek krijgen in Sint Jut.