Mannen zaterdag, 3, 4e klasse I

19 november 2016 12:15

Scheidsrechter

J Visser

Het was zo’n dag. Sinterklaas kwam aan in Sintjohannesga. Pieten die rondrijden in auto’s en op scooters. En ergens… Op een veld op sportpark De Grie, voetbalde het derde elftal van de plaatselijke vv tegen Woudsend. Na het laatste fluitsignaal gingen de handen in de lucht, want 4-1 winst was een feit.

Was 4-1 ook een representatieve uitslag van het wedstrijdbeeld? Mogelijk niet. Daarover later meer. DWP kwam goed uit de startblokken, want na dik tien minuten spelen stond er al een 2-0 tussenstand op het scorebord. Gauke was twee keer de afmaker na voorbereidend werk van broer Johannes. In het verloop van de eerste helft miste Kerkie nog een paar kansen en werd een derde doelpunt van Gauke over het hoofd gezien. Voor rust viel een zondagsschot van Woudsend plots binnen, achter de – voor het derde – debuterende doelman Erik: 2-1.

Na rust ging het spelletje van de groen-witte brigade verder. Kansen werden er genoeg gecreëerd. Maar telkens eindigde een mooie kans op dezelfde manier: Kerkie mist. Geen één keer, geen twee keer, maar tig keer. Uiteindelijk hadden Johannes en Gauke daar genoeg van. Eerst maakte Johannes de derde treffer en bepaalde Gauke met zijn derde van de middag voor de eindstand: 4-1. Een mooie overwinning voor het team van coaches Haringsma en Hulzebos. Komende zaterdag mag de selectie op bezoek bij Ens.