10 - 0

Olde Veste'54 B4

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 08

8 november 2014

DWP B1 neemt het zaterdag op tegen Olde Veste B4. De ploeg uit Sintjohannesga is vol vertrouwen, want een week eerder werd Heerenveense Boys met 10-1 opgerold.

De selectie is verre van compleet. Daan Brandinga is afwezig, Sietse van der Kamp is nog altijd geblesseerd en Jurre Knoops is in Zwitserland. Er blijven elf spelers over. Dat is mager, zeker gezien de blessuregevoeligheid van een aantal jongens. Vandaar dat Wessel Krikke en Brando Linders op de bank plaatsnemen en in geval van nood het veld in kunnen komen. Peter Schutten staat weer onder de lat. Voor hem staan Dennis Wiersma, Jesse Akkerman, Richard Akkerman, Erwin Akkerman, Gerben Veenstra, Dennis van der Wal, Leonard Dayanan, Carlito Vervenne, Bernard Holtrop en Kelvin van der Wal.

In de wedstrijdbespreking hamert de begeleiding op het breed houden van de vleugelspelers om zodoende ruimte in het verwachte drukke centrum te creëren. Het uitvoeren van de taken en het ‘simpel’ voetballen is het belangrijkste vandaag. Bovendien wil B1 graag eens twee helften goed voetbal laten zien. De voorbije weken was het verschil tussen de beide bedrijven op alle vlakken te groot.

Als arbiter Toering voor het beginsignaal fluit, blijkt dat DWP eenzelfde wedstrijd gaat spelen als een week eerder. Het is DWP wat de bal heeft en bepaalt wat er gebeurt. Olde Veste B4 heeft een betere ploeg dan Heerenveense Boys, maar spannend wordt het nooit. DWP is dominant en drukt Olde Veste meteen terug op eigen helft. De mannen van B1 zitten kort op de tegenstander, tonen veel inzet en zijn rustiger aan de bal dan een week eerder. Dit zorgt voor iets verzorgder veldspel en er wordt bij vlagen fraai gecombineerd.

Dit resulteert in een schot van Gerben na twee minuten, maar de bal verdwijnt in de handen van de goalie. Vier minuten later is het wel raak. Een mooie combinatie begint bij Richard die de inzakkende Bernard inspeelt, Bernard speelt Carlito in en krijgt de bal terug. De voorzet van Bernard komt terecht bij Leonard die hard binnenschiet: 1-0.

Aan de andere kant is Olde Veste dreigend, maar Dennis Wiersma kan nog net op het laatste moment ingrijpen en een doelpunt voorkomen. Vervolgens is Dennis van der Wal dichtbij een 2-0-voorsprong, maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper van de ploeg uit Steenwijk. Halverwege de eerste helft valt dat doelpunt dan toch. Gerben steekt de bal op Bernard, die niet nadenkt en de bal binnenschiet: 2-0.

Een minuutje later is de wedstrijd beslist. Dennis van der Wal stuurt Leonard weg, die op zijn beurt Kelvin vindt: 3-0. Even later lijkt Gerben weer de aangever als hij Kelvin diep stuurt, maar Kelvin schiet over. De kansenregen houdt aan, want een minuutje later is het Leonard die Carlito bereikt, maar wederom brengt de keeper van Olde Veste redding.

Met nog  tien minuten te gaan in de eerste helft krijgt DWP B1 de bal terug van de scheidsrechter na een blessurebehandeling. Dennis Wiersma krijgt de bal voor zijn voeten en ziet Leonard diep gaan. De bal komt perfect voor de rappe aanvaller en de vierde ligt erin.

Dit wordt ook de ruststand, want inzetten van Kelvin en Dennis W. worden gekeerd door de doelman van de bezoekers. In de rust zijn er vooral complimenten en positieve woorden. Slechts enkele zaken hebben verbetering nodig, maar qua inzet en werklust is het uitstekend. Alleen de passing en het spel kan nog iets rustiger en verzorgder, dit is dan ook het plan voor de tweede helft. Bovendien worden de ‘nul houden’ en de ‘tien halen’ als doelstellingen uitgesproken.

Waar DWP eigenlijk altijd een mindere helft kent, gaat het zaterdag op dezelfde voet door als waar het in de eerste helft was gebleven. Dennis van der Wal is de maker van doelpunt nummer vijf, en nadat Dennis W. eerst over heeft geschoten, is hij even later op aangeven van Gerben wel trefzeker: 6-0.

Met nog een klein kwartiertje op de klok komen ook invallers Wessel en Brando in de ploeg. Rechtsback Wessel heeft meteen een mooie pass in huis en kan zo Leonard diep sturen, die oog in oog met de Olde Veste keeper niet faalt: 7-0. Even later heeft Leonard het vizier weer op scherp, ditmaal op aangeven van Richard: 8-0. Olde Veste gaat dan nog op zoek naar een eretreffer en krijgt een kansje, maar Peter tikt de bal uit het net en houdt de nul deze ochtend.

Doelpunt nummer negen is in de maak als Gerben op vijftig meter van het doel de bal krijgt en Dennis Wiersma bedient, die faalt niet en scoort de negende treffer. Het slotstuk van de avond is voor Kelvin, die de rebound binnen werkt nadat Dennis W. de keeper op zijn pad had gevonden.

Een mooie overwinning voor DWP B1, dat net als vorige week tien keer het net vindt. Ditmaal wordt bovendien de nul gehouden. Een knappe teamprestatie waarbij iedereen zijn stinkende best heeft gedaan. Er werd hard gewerkt, veel inzet getoond en bij tijd en wijle uitstekend gecombineerd. Het geeft vertrouwen voor het duel van volgende week tegen Urk B4, waar B1 het op zal nemen tegen een (veel) sterkere ploeg dan het de afgelopen twee wedstrijden heeft gedaan. Als er echter net zo wordt gevoetbald en net zoveel inzet wordt getoond als zaterdag, moet ook Urk aan de zegekar kunnen worden gebonden.