Mannen zaterdag, 3, 4e klasse I

8 oktober 2016 12:15

Scheidsrechter

J Visser

De koppies stonden afgelopen zaterdag rond het middaguur op scherp. Dat was ook heel logisch. Niets minder dan de Battle of the Nannewiid stond op het programma. De derby tussen DWP 3 en Oudehaske 3. De thuisploeg had na twee winstpartijen de goede smaak te pakken, en winst in de derby zou het positieve gevoel alleen maar versterken.

Vanaf het eerste fluitsignaal pakte Oudehaske het initiatief, maar langzaam kroop DWP 3 steeds meer uit de schulp. Tot grote kansen leidde het niet. Uiteindelijk was het Oudehaske die halverwege de eerste helft de ban brak. Een prima uitgespeelde aanval werd goed afgerond: 0-1. Het zat DWP 3 niet mee, want nog voor rust moesten coaches Haringsma en Hulzebos noodgedwongen JY en Johannes wisselen.

In de tweede helft probeerde DWP 3 met man en macht de gelijkmaker te forceren. De defensie van Oudehaske stond stevig, maar één keer glipte Oane Wierda er langs, maar zag zijn schot gekeerd worden door de Hasker doelman. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd feilloos binnen geschoten: 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Aanstaande zaterdag mag de groen-witte formatie zich opmaken voor de confrontatie met het tweede elftal van Woudsend.