Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

7 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Boer, RK

Vanmiddag staat de thuiswedstrijd tegen Minnertsga op het programma. Minnertsga heeft in de stand 1 punt minder dan de thuisploeg. DWP, na een goed begin van de competitie, is na 2 nederlagen en een gelijkspel belandt in de middenmoot. Teneinde de aansluiting te behouden zal er vanmiddag gewonnen moeten worden. Minnertsga behaalde afgelopen zaterdag een klinkende overwinning met 6-0 op NOK, dus het belooft deze middag een spannende wedstrijd te worden. En het publiek krijgt deze middag een spannende wedstrijd voorgeschoteld, met veel kansen voor beide teams. Uit de vele kansen valt uiteindelijk maar 1 doelpunt en deze valt voor de gasten zodat DeWite Peal wederom met lege handen staat. Direct na het beginsignaal van de scheidsrechter de eerste kans voor de gasten, maar het schot van Arjan Andringa wordt geblokt door Brando Linders.  Hierna ontwikkelt zich een strijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders, met in de eerste helft de beste kansen voor de thuisploeg. Na 8 minuten ziet Rene Hulzebos de bal uit zijn schot gered worden door de Minnertsga doelman. Na een kwartier treedt de Minnertsga doelman weer voortreffelijk op en pareert een schot van Sjoerd Koopmans. Na 20 minuten komt Minnertsga op voorsprong. Een te zachte terugspeelbal van Brando Linders wordt onderschept door een Minnertsga aanvaller en zijn voorzet wordt afgerond door Rienk van der Veen.  Een corner van Erwin Roffel wordt hierna gemist door de doelman, maar de bal verdwijnt via een Minnertsga speler naast het doel. Bernard Jager ziet zijn schot naast het doel verdwijnen. Na de thee in het eerste kwartier een te slap DWP, maar na een aantal wissels pakt men de draad weer op en krijgt kansen de gelijkmaker te scoren, maar eerst is het Minnertsga die de mogelijkheid krijgt de stand uit te breiden. Volken Huisman redt op een schot van Ydo Hoekstra en even later schiet Rienk van der Veen de bal naast het DWP doel. Hierna krijgt Martin Sietzema een kans, maar hij aarzelt te lang en de bal wordt geblokt en in de rebound verdwijnt de bal over het doel. Even later een voorzet van Henk Heida en de bal komt via Bernard Jager bij Rene Hulzebos, maar de doelman redt. Sjoerd Koopmans ziet hierna zijn schot net naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant een kans voorArjan Andringa, maar Volken Huisman redt. De DWP doelman redt hierna nogmaals wanneer hij een kopbal van Rienkvan der Veen onschadelijk maakt. Aan de andere kant lukt het Anton Holtrop ook niet te scoren. Zijn kopbal wordt gepakt door doelman Jorn Helder. Vlak voor tijd nog een kans voor Martin Sietzema, maar alleen voor de goal schiet hij naast en verliest De Wite Peal deze wedstrijd met 0-1.

Zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen NOK in Oudemirdum.