Datum

9 mei 2015 12:30

Accommodatie

Onbekend

Iets verder dan Hoogeveen, in een klein dorpje wat luistert naar de naam Elim, waren de mannen van coaches Haringsma en Hulzebos niet opgewassen tegen het derde elftal van de plaatselijke voetbalclub. Ondanks dat Elim 3 nog geen wedstrijd had gewonnen dit seizoen, werd tegen DWP 3 een overwinning behaald: 3-1.

Met een selectie van 16 man trad DWP 3 aan in een lekker lentezonnetje en op een prima grasmat. Misschien was het de uitstekende grasmat die de DWP’ers deed bibberen, omdat ze dit niet meer gewend waren. Al vroeg in de wedstrijd keek DWP tegen een 1-0 achterstand aan. De groen-witte brigade rechtte de rug en pakte het verzorgde voetbalspel weer op. Met veel balbezit werden nauwelijks kansen afgedwongen. Waar het doelpunt voor DWP uitbleef, viel die aan de andere kant wel. Een vlijmscherpe counter zorgde ervoor dat Elim voor de tweede keer voor Joerie opdook en opnieuw was het raak: 2-0. In de eerste helft kreeg DWP nog de kans om de achterstand te verkleinen, maar helaas wist Jordy het penalty-kansje niet te benutten.

In de tweede helft gaf DWP vol gas, maar het doel van Elim leek dichtgemetseld. Bij elk schot zat er of een Elim-been tussen, een Elim-lichaam of was jij het richtingsgevoel van de DWP’er afgesteld op ‘boom’ en ‘struik’ (die overigens verdomd vaak werden geraakt!). Kortom; veel schoten, maar geen doelpunt. Totdat Wierda een kwartier voor tijd die trend doorbrak na een waanzinnige pass van Jolle: 2-1. Het tij leek te keren. Is de ondoordringbare muur van Elim toch te slopen? Nee. Want een counter van Elim zorgde een paar minuten later voor 3-1. Het was tevens de derde keer dat Elim voor het doel van Joerie opdook. Een lesje in effectiviteit was het leerpuntje van de middag. Aan DWP om te laten zien dat het komende week iets heeft geleerd van deze wijze les; dan treden we opnieuw aan tegen deze tegenstander maar dan op een veld van iets mindere kwaliteit op Sportpark de Grie.