DWP 3

27 augustus 2021 19:30

Scheidsrechter

F V/d Wal.

Zes dagen na de overwinning op VVI 2 in Idskenhuizen stond vrijdagavond de volgende oefenwedstrijd voor DWP 2 op het programma. DWP 3 was de tegenstander. It twadde moest het doen zonder hun drie spitsen, dus het scorend vermogen zou wel eens een probleem kunnen worden deze avond.

In de wedstrijdbespreking hoefde trainer Jolle alleen maar te refereren aan zijn achternaam om het plan voor deze wedstrijd duidelijk te maken. Dat jagen klonk natuurlijk als muziek in de oren van onze landverdedigers Henk de Tank, Corporaal en de dikke Generaal. Geen Islamitische Staat of Taliban om vrijdagavond op te jagen, maar de mannen van DWP 3 waren het slachtoffer.

Het was dan ook niet vreemd dat iemand waar in deze periode van het jaar ook op gejaagd wordt de aandacht trok in de eerste helft. Wellicht omdat hij geen roodwit lint om zijn buik had en er deze avond ook geen mannen in witte pakken waren om hem op te zuigen, ontpopte Rups zich vanaf de start van het duel tot een effectieve fladderaar.

Nadat hij van afstand en via de binnenkant van de paal de 1-0 tegen de touwen schoot, kreeg Rups echt vleugels. Hij zag Berno Bolt met een solo de 2-0 maken en zelf zorgde hij halverwege de eerste helft voor de derde van DWP 2 en zijn tweede van de avond. DWP 2 speelde erg sterk en kreeg veel kansen om de score verder uit te bouwen. Dat lukte in de eerste helft nog een keer: op aangeven van Henk de Tank schoot Berno Bolt de 4-0 binnen.

Na de pauze was het nog meer eenrichtingsverkeer richting het doel van Kamikatze, die Sietsesofa’s afloste onder de lat bij het derde. Toch duurde het nog een kwartier voordat de 5-0 op het scorebord kwam. De corners van Tosti waren net zo sterk als de verhalen van Annie na een paar biertjes in de kantine. In korte tijd resulteerde dit in twee doelpunten. De eerste hoekschop kwam bij Wout terecht, de tweede op het hoofd van Corporaal.

Een klein tegenslagje was tussendoor de tegentreffer, maar DWP 2 zette snel orde op zaken. Via een schot van rand strafschopgebied door Wout - met wederom Tosti als aangever - kwam de stand op 7-1. De Akkerman-connectie met Lars als aangever en Berno als afmaker zorgde voor de achtste treffer, waarna diezelfde Lars 10 minuten later juist het eindstation was voor doelpunt nummer negen.

Dat onze Corporaal in deze tijden van oorlog en conflicten scherp moet zijn bleek wel bij doelpunt nummer tien. Zijn vizier stond zo scherp dat Kamikatze zich gewonnen moest geven: 10-1. En de vijfde assist van Tosti deze avond. Het slotstuk was voor Jouster Leon, die op aangeven van de kleine Akkerman de eindstand op 11-1 bepaalde.

Elf doelpunten en dat in een wedstrijd zonder spits. Dat belooft wat voor dinsdag, als DWP 2 een vriendschappelijk bezoekje brengt aan TOP’63 in Oppenhuizen. De laatste test voor de eerste bekerwedstrijd!