Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 03

11 april 2015 12:45

Scheidsrechter

J.Visser.

Verrassend was het zeker. Met maar liefst 6-5 won DWP 3 van NOK 3 in Sintjohannesga. De drie punten zijn het belangrijkste, maar over het veldspel waren de meningen nogal verdeeld.

Al binnen vijf minuten keek DWP 3 tegen een achterstand aan. Het veld stond vol polletjes en hobbeltjes. Daar kwam Joerie ook achter. Een terugspeelbal wegwerken lukte helaas niet, en NOK schoof de bal in het lege doel: 0-1. In het vervolg van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van NOK. Kans op kans werden gecreëerd. Maar opnieuw polletjes en hobbeltjes maakten de meest gemakkelijke kansen voor Gerard zeer lastig. Geen doelpunt. Gelukkig deed Anne Wierda dat vlak voor rust wel: 1-1.

De tweede helft werd slordig begonnen. Vanaf de aftrap maakte NOK 1-2. De schouders van de groen-witte brigade werden gerecht en er werd twintig minuten lang vol gas gegeven. Dat resulteerde in een 5-2 voorsprong. Wierda en Jordy maakten beide 2 goals, en een veilige marge leek behaald. Het doelpuntenvat was nog niet leeg. NOK kwam terug tot 5-3, Wierda maakte 6-3, en NOK kwam met een zondagsschot en een zwabberbal op 6-5. De drie punten zijn binnen en volgende week zaterdag opnieuw de mogelijkheid voor de DWP’ers om in eigen huis te vlammen. Staphorst komt dan op bezoek in Sint Jut.