1 - 2

DWP MO15-1

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 1e klasse C

3 juni 2015 19:00

De meiden van de MC hebben hun laatste wedstrijd in stijl afgesloten met in het achterhoofd de gevoelige nederlaag tegen Olde veste thuis 1-6 wilden we revanche. Daar aangekomen hing er al een spandoek met daarop de tekst dat ze wel even kampioen zouden worden. Dit werd door de trainer als rode lap gebuikt om de meiden tot op het bot te motiveren het geen aardig is  geslaagd. Aanvang wedstrijd werd er door de tegenstander nog wat druk op eigen team gelegd door officieel samen het veld op te komen, met de instelling van  het word een makkie. Vanaf het begin werd er door DWP goed druk gezet, waar Olde Veste moeite mee had. Verder ging de wedstrijd gelijk op goed spel aan DWP kant dat leverde kansjes op grootste kans voor Lisanne raakte de bal niet goed en werd doeltrap uit deze doeltrap werd een fout  DWP fataal speler van Olde Veste was er door en maakte 5 min voor rust de 1-0. Dit was niet in verhouding maar ja je kunt alleen scooren door fouten van een ander hierna waren we even de kluts kwijt en Olde Veste kreeg de overhand vlak voor rust nog een vrijetrap net buiten de zestien belande via vingertoppen van keeper op de lat.
Eindelijk rust tijd voor een bakje en een goed gesprek waar we goed in zijn, ieder mag zeggen wat ze er van vind en hett laatste woord is aan de trainer, die zei dat er niets de zeuren was maar hij altijd wel wat vind om de meiden te motiveren. Na rust een fanatiek Olde Veste jaagend op de twee nul nadat de strom geluwd was, was het woord aan Lisanne kapt twee meiden uit op de achterlijn geeft voor en Silke schuift rustig en beheerst binnen 1-1. Nu kwam er weer wat spanning bij de tegenstander en zaten zij even in een mindere periode en weer was het de beurt van Lisanne krijgt bal van links van Sygrid kapt weer twee meiden uit en scoort beheerst. Gejuich van DWP zijde en het werd stil langs de lijn, na nog wat kansen over en weer werd er na 39 minuten afgefloten en kwamen tranen bij de tegenstander maar de 3 punten gingen mee naar Stjut. Dank aan Rinse van de C1 die mee ging om te vlagen niet alleen daarom hoorde ik later.  Erg zuur voor Olde Veste dat op de laatste speeldag het kampioenschap voorbij ziet gaan, wel jammer dat er van Meppel die nu kampioen zijn geworden niemand aanwezig was voor zover wij het konden in schatten. Alweer een seizoen voorbij tijd gaat snel maar als eerste jaar MC1 en dan als derde eindigen op 2 punten van de kampioen erg mooi, dan is er altijd weer die wedstrijd van als die gewonnen was maar ja als telt niet. Gelukkig is het seizeon voorbij want een speelster die haar enkel banden scheurt 2 dagen voor de wedstrijd en nog een met een hamstring blesure is het mooi geweest. Meiden dank voor weer een mooi seizoen.