Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

14 februari 2015 15:00

Scheidsrechter

Lania, G.J.

De eerste wedstrijd na de winterstop speelt De Wite Peal in Luttelgeest tegen Tonego. Op een slecht bespeelbaar veld behaalt DWP een zeer gelukkige 1-2 overwinning. Deze middag krijgt de thuisclub een reeks kansen, maar weet hieruit slechts 1 maal te scoren. De Wite Peal daarentegen krijgt de hele wedstrijd twee kansen, benut deze wel en wint deze wedstrijd.

Tonego komt sterk uit de startblokken en krijgt al in de tweede minuut een grote kans te score te openen. Een lange bal brengt Joep Henelsmans alleen voor DWP doelman Volken Huisman, maar deze voorkomt een doelpunt ten koste van een corner. Tien minuten later is het dezelfde speler die weer alleen voor Volken Huisman verschijnt, omspeelt de doelman, maar ziet zijn inzet van de doellijn gehaald door verdediger Rudolf Top. In het verdere verloop van de eerste helft krijgt Tonego nog een handvol kansen maar krijgt de bal niet achter de DWP doelman. De Wite Peal stelt hier weinig tegenover en mag blij zijn met de 0-0 ruststand. Direct na rust komt de thuisclub dan toch op 1-0. De geheel vrijstaande Joep Henselmans schiet vanaf de zestien de bal binnen. Nog geen vijf minuten later is het 1-1. Een lange bal bereikt Anton Holtrop en alleen voor de keeper benut hij de eerste kans voor DWP. Hierna blijft Tonego de betere ploeg en krijgt nog diverse kansen, maar verzuimt afstand te nemen. Naarmate de wedstrijd vordert krijgt DWP meer grip en dit resulteert 5 minuten voor tijd in de 1-2. Een snelle aanval brengt de bal bij Bernard Jager en op zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied heeft de Tonego doelman geen antwoord. In blessuretijd komt De Wite Peal nog goed weg wanneer een afgezwaaide voorzet van Joep Henselmans via de lat weer het veld in valt. Al met al een gelukkig overwinning deze middag.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Bant.