Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 03

7 maart 2015 12:45

Scheidsrechter

J.Visser.

De hervatting van de competitie leverde het sterrenassemble van DWP 3 afgelopen zaterdag drie belangrijke punten op. De Weide 8 uit Hoogeveen werd met 3-1 verslagen. De score had hoger uit moeten vallen, maar het vizier van de DWP’ers stond nog niet scherp afgesteld. Voor de heren van De Weide 8 wachtte zodoende een lange terugreis.

Coaches Hulzebos en Haringsma hebben in de winterstop nachtenlang gediscussieerd over het strijdplan voor de tweede seizoenshelft. De conclusie is duidelijk: DWP 3 moet aanvallender spelen. Dat Jolle met regelmaat inschoof in de middenlinie zorgde voor meer druk op de verdediging van de tegenstander die daardoor fouten ging maken. Dat resulteerde na tien minuten spelen in de openingstreffer voor DWP 3. Berno zette op de zijkant goed door, en zijn voorzet zeilde over de keeper waarna het voor Gerard een koud kunstje was: 1-0. Halverwege de eerste helft verdubbelde Roel zelfs de score door verdedigend wanbeleid van De Weide af te straffen: 2-0. Helaas kende de eerste helft ook twee mindere momenten. Jan moest helaas uitvallen omdat zijn schouder uit de kom bleek, en Gerard kon zijn wondersloffen in de wilgen hangen omdat er geen chemie meer was tussen de zool en de rest van de schoen.
Na het welverdiende bakje thee pakte DWP in de tweede helft de draad weer op. Jeroen maakte al vlug een einde aan het sprankje hoop wat De Weide nog koesterde en besliste de wedstrijd: 3-0. De vele kansen die daarna nog kwamen waren helaas niet besteed aan de voorwaartsen van coaches Haringsma en Hulzebos. In de laatste minuut dook plotseling een aanvaller van De Weide op voor Joerie. De DWP-goalie had in de 90 minuten daarvoor niets te doen gehad, dus hij schrok dusdanig dat de De Weidenaar koeltjes de eindstand bepaalde op 3-1.
Volgende week ontvangt DWP 3 in eigen huis SC Genemuiden 7, de huidige nummer twee van de competitie. Komt dat zien!