... (penalty)
98'

3e klasse B

7 december 2019 12:15

De dames van DWP gaan de winterstop in als ongeslagen koploper. Gisteren de topper in de 3e klasse bij de dames van DWP VR1. Als ongeslagen koploper op bezoek bij IJVV, de nummer 2, uit IJsselmuiden. Met 1.100 leden en een grote dames/meisjesafdeling toch wel enkele malen groter dan DWP.  Een florissante vereniging die aan de weg timmert maar wel oog houdt voor details gelet op het prima ontvangst. Anders nogal druk voor de wedstrijden maar vandaag opvallend hoe rustig en ontspannend onze dames deze wedstrijd tegemoet gingen. Bij IJVV is Happy Kidz, voetbal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Noa Snel was pupil van de week en zette Bianca, voorafgaande op de wedstrijd, al met een schijnbeweging op het verkeerde been.

We hadden ook nog eens de primeur om de officiële openingswedstrijd te spelen op het mooie nieuwe kunstgrasveld van IJVV. De speelsters van IJVV hadden goed getraind en waren er klaar voor, “DWP kom maar op” lazen we (pas achteraf). Voor aanvang wedstrijd nog even snel de livestream doorgespeeld naar het thuisfront en de wedstrijd ging los. Zeer verrassend dat we na bijna 10 minuten spelen met 0-2 voor stonden na een paar snelle counters. IJVV voerde de druk steeds verder op en Bianca redde ons een paar keer van een achterstand. Toch bleef DWP gevaarlijk met snelle uitbraken met als gevolg 1-3 door Selma. Wat achteraf een belangrijk doelpunt werd want in de 97e (?) minuut maakt IJVV 2-3. Steenwijkerwold en IJVV spelen volgende week nog om de 2e plaats maar één ding is zeker DWP VR1 gaat de winterstop in als koploper.