1 - 0

Wolvega FC 4

Mannen zaterdag, 3, 5e klasse 03

1 november 2014

De meest warme dag in november sinds de start van de temperatuurmeting, bracht ook warme gevoelens los bij de spelers en technische staf van DWP 3. Tot de aftrap was het bij menig speler van DWP 3 nog niet bekend wie de tegenstander van de middag was. Uiteindelijk werd met 1-0 gewonnen van FC Wolvega 4 en mengt het team van leiders Haringsma en Hulzebos zich om de bovenste plekken op de ranglijst.

Ver voor aanvang van de wedstrijd, op zaterdagochtend, waren de luide kreten uit het huis van leider Mangal Haringsma al te horen: Strijd! Strijd! Met die opdracht kwam hij ook de kleedkamer binnen. De gezichten van de DWP 3-strijders stonden strak en gespannen. Tijdens de eerste helft was die gespannenheid te merken in het veld. Beide ploegen creëerden niet veel kansen. Wolvega kreeg de eerste kans, maar Joerie ranselde de bal prima uit het doel waardoor de brilstand tevens de ruststand bleek.

Nadat de rookwolken van de dampende thee waren opgetrokken, brak DWP al vroeg in de tweede helft de ban. Jan onderschepte een foute pass in de verdediging van Wolvega en alleen voor de doelman maakte hij geen fout: 1-0. Een ander hoogtepunt in de tweede helft was de rentree van Kokkie op de voetbalvelden. Met een vliegende tackle binnen twee minuten werd direct duidelijk zijn aanwezigheid niet onopgemerkt bleef. De drie punten bleven in het bezit van DWP, en komende zaterdag mogen de manschappen op bezoek bij SVN’69.