Groep 3 01

30 maart 2019 12:45

Scheidsrechter

J Bijker.

Op een zonovergoten sportpark De Grie werd zaterdag de kwart finale van de beker gespeeld tussen vrouwen 1 van D.W.P. en de dames uit Roden, vlak voor de middag arriveerde de bus uit Roden met speelsters en supporters.

Beide ploegen zijn nog ongeslagen ook in de competitie  dus er gaat eentje met de eerste nederlaag naar huis. Kwart voor een begon de wedstrijd met een zenuwachtige eerste twintig minuten van D.W.P. Dit vooral omdat ze niet gewend zijn zoveel supporters langs de lijn en zeker niet het aantal coaches en begeleiders die roepen wat hun te doen staat. Nu komt Roden op voorsprong door een fraaie actie van hun spits en is D.W.P. de zenuwen te boven het is de eerste keer dat ze op achterstand komen. Vijf minuten later komt de 1-1 tot stand door een lange bal die door Doutzen met één beweging tot doelpunt word verwerkt. Nu komt de wedstrijd goed los, na een slim genomen vrije trap lijkt D.W.P. weer op achterstand te komen maar de scheids heeft buitenspel geconstateerd en komen ze met de schrik vrij. D.W.P.  komt beter in het spel waarna de wedstrijd een gelijkwaardig spelbeeld geeft en zich op het middenveld hoofdzakelijk afspeelt. Voor beide goals soms wat hachelijke situaties en de ruststand word dan ook met een 1-1 stand gehaald. Na de thee een heel ander spelbeeld een sterk aandringend D.W.P. met mooie combinaties werd Roden onder druk gezet, wat na twintig minuten in tweede helft leidde tot een 2-1 voorsprong. Wel moest nu de verdediging fel aan de bak want Roden schakelde een tandje bij wat leidde tot serieuze kansen maar D.W.P. kon het doel schoon houden. De ruimte die er op het veld  kwam voor D.W.P. werd 15 minuten voor tijd benut om de bevrijdende 3-1 te maken en de winst was binnen. Al met al een schitterende pot voetbal die beide kanten op kon maar op basis van de tweede helft verdiend gewonnen door de dames van D.W.P.. Nu is het behalen van de halve finale het volgende doel en zal het op 20 april in en tegen Beilen weer een spannende en mooie wedstrijd worden.