DWP D1 grijpt verrassend de winst in Zwartsluis.

13 maart 2010 21:45

Zwartsluis: Na eerder nog dit seizoen met 0-8 verliezen thuis tegen DESZ D1 stond er nu een herboren DWP D1. Een hecht team die voor elkaar wilde werken,een goed spelend DWP die gingen voor elke meter. Voor elkaar werkend wierp het zijn vruchten af, want het was een prestatie van een heel groot formaat. Als de D1 zo blijft voetballen door hard te werken, kan dit team nog veel punten gaan pakken.In ieder geval na de winterstop is de D1 nog ongeslagen, en haalden ze uit 2 wedstrijden de volle 6 punten. Niemand uitgezonderd stond te werken voor een overwinning wat er ook zeer zeker inzat. Al was dat de tweede helft iets moeizamer, en werd ook de thuisclub gevaarlijker. Voor rust een veel beter en slimmer DWP die loerde op de counter, dat pakte goed uit binnen 15 minuten stond het 0-2 door twee bekeken goals van Jordy van Drogen,hij wist verrassend de achterhoede van DESZ te kijk te zetten. Wilco Jager was aanvoerder en nam DWP mee op sleeptouw. Hij was achterste man en had de regie in handen. Door goed coachen van de aanvoerder stond de organisatie perfekt. De D1 had de boel goed onder controle, zodat de gasten niet door de DWP defensie konden komen. De tegenstander had er flink moeite mee om het spel te maken. Ook veel aanvallen van DESZ liepen stuk door goed optreden van de DWP defensie.En de rust werd met 0-2 in gegaan,echt een verrassing en ook door velen niet verwacht.Veel complimenten voor dit team in de rust,wel werd er gewaarschuwd dat DESZ zou komen.En dat klopte ook Wilco Jager ging iets tever naar voren, dit werd direkt afgestraft door de thuisclub, en het werd 1-2.De organisatie achterin was even weg maar later werd dat weer perfekt opgepakt. En niet veel later werd het 2-2, Jeffrey boonstra had de bal klem maar de bal werd door een aanvaller van DESZ uit zijn handen geschoten.Eindelijk had dit doelpunt afgekeurd moeten worden, maar de scheidsrechter keurde hem tot onze verbazing goed. Even een benauwde fase na rust maar een punt was ook zeer goed geweest. Er was geen paniek bij DWP want de groen-witten verdienden de punten. Tot Erik Huttinga aangaf dat ie pijntjes had, en terrecht want hij werd soms veel te hard aan gepakt. Maar niet eruit want je scoord de winnende, nou vooruit zei Erik ,probeer het nog wel even. En dat pakte goed uit want de geweldige voetballende Erik Huttinga werd match winnaar. Hij scoorde de 2-3 zodat de D1 als team weer drie punten gingen pakken.Wilco Jager en Ewan Yska en natuurlijk Berno Akkerman hielden gedreven hun plekje schoon. Ook de complimenten aan Mike Oldeagterhuis en Anne Hospes die beiden nog nipt miste alleen rede de doelman prima. Ook Jorrit de Jong hield zijn plekje goed schoon en liet geen aanvaller door pure klasse. Maar kortom was het een prestatie van wereld formaat want ook Tobias v/d Mei ging voor elke meter. Ook Tsjerk de Jong werkte keihard en stond zijn mannetje kortom een een hele verrassende winst, 2-3 en een trots DWP D1 team. Ook Marten Huisman was een aantal keren gevaarlijk,speelde ook een prima wedstrijd. Wel was het DESZ die aandrongen om vlak voor de tijd de gelijkmaker nog te willen maken, vele corners op rij werden prima uitverdedigd. Dus werd een benauwde fase door goed verdedigend werk en goed keeperswerk van Jeffrey Boonstra tot een goed einde gebracht.Er zit zeker een stijgende lijn in, een positief team wat voor elkaar wil werken.Volgende week wacht Delfstrahuizen,EBC D1 ook dan word het weer een spannende pot voetbal. Aan ieder teamlid een groot compliment, ook DWP D2 deed goeie zaken en wonnen uit met 0-5 van Read Swart D1, en staan ook ongeslagen bovenaan in de voorjaarsreeks 2010. Foto DWP D1 na winst in Zwartsluis.