In de schijnwerpers DWP VR1

30 december 2019 21:45

Eerste doelstelling gehaald door de dames van DWP, lees het verslag van Jan Venema, leider/trainer DWP VR1

Na het behalen van het kampioenschap vorig seizoen was het afwachten wat ons te wachten stond in de derde klasse, weer vroeg begonnen met trainen zodat het daar niet aankon liggen.

Eerst de beker zien te overleven waar het vorig jaar ook erg goed ging maar nu ingedeeld bij eerste, tweede en derde klassers. De eerste wedstrijd direct pikant en spannend omdat Heerenveense Boys naar de tweede klas is gepromoveerd dus goede test. Na een goede wedstrijd gespeeld te hebben waar we de boven liggende partij en werd in de laatste minuut de winnende goal gescoord. Hoe is nog niemand duidelijk maar hij telde wel. De volgende bekerwedstrijden werden simpel gewonnen en dus door naar volgende ronde.

De start van de competitie was erg zenuwachtig, van “waar staan we”, “hoe sterk is de derde klasse”, afgereisd naar Nieuw Leusden. Op een mooie warme middag begonnen we aan het avontuur wat derde klasse heet. Erg zenuwachtig waren de dames en werden in de eerst 20 minuten gewoon weg getikt maar konden de nul houden. Gelukkig was daar, door het warme weer, de drinkpauze en konden we even overleggen wat  er mis gaat en beter moet. Daarna waren de zenuwen weg en konden we meedoen en zowaar een overwinning er uit slepen en met een goed gevoel terug naar Sint Jut reizen. Intussen op de training de doelstelling neer gelegd bij de dames die het wel wat ambitieus vonden een plekje bij eerste vier en proberen een periode te pakken, dit naar aanleiding van de prestatie van de dames van VVI vorig jaar die zijn toen in de middenmoot geëindigd. De tweede wedstrijd was juist tegen VVI dus een mooie graadmeter dachten we maar. Het was geen schim van de vorige keren dat we tegen VVI speelden, een wedstrijd met dubbele cijfers en niet echt een graadmeter. Al met al een goede start in de competitie, het verdere verloop van de competitie verliep vrij eenzijdig, wedstrijden werden gemakkelijk gewonnen als je de uitslagen bekijkt. Maar het komt niet aanwaaien we moeten er echt wel wat voor doen, het spel gaat sneller en het word harder. Dit is te zien aan de pijntjes die er zo nu en dan zijn maar we gaan er voor. Na acht wedstrijden was het een feit de eerste doelstelling de periode is gehaald ongelofelijk wat de dames presteren en niet te bevatten.

En dan nog het beker toetje uit naar FC Burgum ook een derde klasser. Dit werd een harde wedstrijd met nare overtredingen, ook een scheids die het niet helemaal begreep dat dames ook overtredingen kunnen maken. Maar als je na negentig minuten als winnaar van het veld stapt is dat geweldig. En een ronde verder, voor de tussenronde zijn we vrij geloot net als vorig jaar, de Lucky lady’s. Zaterdag  22 februari is de volgende beker wedstrijd en thuis altijd leuk.

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop staan de dames nog ongeslagen boven aan. Deze twee wedstrijden zijn erg interessant omdat het de nummer twee en drie zijn. Eerst komt Steenwijkerwold op bezoek, na een twijfelend en zenuwachtig begin valt de 1-0 en komt er rust in het spel en worden we beter. Kansen op meer doelpunten maar helaas die vallen niet. In de tweede helft zijn de bezoekers de boven liggende partij maar door goed keepers werk wordt de nul gehouden. De bezoekende trainer was hier niet blij mee, hij had van tevoren al een wedstrijd van ons gezien en wist hoe wij speelden. En als je dan van de trainer  langs de lijn hoort dat wij niet kunnen voetballen is deze overwinning alleen maar leuk. De laatste wedstrijd is uit tegen IJsselmuiden wat een complex vele malen groter dan DWP. En een primeur de eerste wedstrijd van hun dames op het nieuwe kunstgras. Opmerkelijk de rust van de dames van DWP, maar ja we hebben vorig jaar voor hetere vuren gestaan dus zijn in dat opzicht wel wat gewend. Na aftrap gelijk druk gezet en al snel valt de 0-1 en als we binnen tien minuten zelfs op 0-2 staan weten we niet wat er gebeurd. Daarna een gelijk opgaande strijd maar meer kansen voor DWP dan voor IJsselmuiden. De tweede helft een sterk opkomend IJsselmuiden wat ook verwacht werd.

Ze krijgen goede kansen en halverwege de tweede helft is het raak en word het 1-2 en gaan ze nog meer op de aanval spelen waardoor er ruimte komt achterin. Na een diepe bal die door de spits op waarde wordt geschat geeft zij de twee verdedigers het nakijken en maakt een geweldige 1-3. We dachten dat het klaar was maar na 9 minuten blessuretijd kreeg IJsselmuiden nog een strafschop maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Het is een feit ongeslagen de winter in wie had dat gedacht groot compliment aan de hard werken de dames al is het soms niet te zien in de uitslagen. Maar wedstrijden als de laatste twee wil je elke week spelen. De winterstop komt precies op tijd er zijn nogal wat blessures opgelopen de laatste tijd dus lekker de feestdagen door en herstellen en dan vol goede moed de competitie weer in. Al met al een geweldige eerste seizoenshelft gedraaid smaakt zeker naar meer en de tweede doelstelling is zeker haalbaar.