DWP 1 heerst 60 minuten

17 oktober 2009 20:22

Sintjohannesga: het vlaggenschip trof vandaag de nummer 4 Workum in Sintjohannesga. DWP wist dus dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. En dat klopte want Workum had het eerste half uur de beste kansen. En dit Workum kwam dan ook zeer terecht op de 0-1 voorsprong in de 13e minuut. In de 20e minuut dacht Workum heel even op een 0-2 voorsprong te komen, alleen werd dit doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Dus DWP was nogmaals gewaarschuwd. Maar naar een dik half uur kantelde de wedstrijd, DWP werd alsmaar sterker. En het wachten was op een goal, en die kwam Bernard Jager kopte prachtig de 1-1 binnen. De Wite Peal ging door en werd sterker, en vlak voor rust kreeg DWP een penalty. Rene Hulzebos werd gevloerd in de 16, zodat de scheidsrechter besloot deze bal op 11 meter te leggen. Deze penalty werd genomen door aanvoerder Sjoerd Koopmans, hij faalde niet en maakte de 2-1. Dit was in de 45e minuut en dus een mooie en mentale opsteker zo vlak voor de rust. Ook mocht een speler van Workum vertrekken met rood, omdat hij maar bleef zeuren bij de scheids. Na de rust was DWP de betere en kregen veel kansen. En in de 47e minuut was daar Rene Hulzebos die prachtig de 3-1 maakte, uit de kluts werd de bal netjes ingeschoten. Na dit doelpunt geloofde Workum er ook niet meer in en was de winst binnen voor DWP. Een mooie aanval van DWP zorgde bijna nog voor de 4-1, alleen raakte Bernard Jager sneu de lat. De gehele goal stond te trillen, dit had zeker meer verdiend. Workum probeerde het nog wel maar er zat niet genoeg overtuiging meer in. In de 80e minuut deelde DWP de genade klap uit. Dit keer was het topscorer Burghard Krombrink die de 4-1 maakte en zijn zevende van het seizoen , zodat DWP ongeslagen verder gaat in de goede reeks. Al met al een belangrijke overwinning. DWP staat nu netjes tweede achter CVVO. CVVO heeft 2 punten meer dan DWP maar ook 1 wedstrijd meer gespeeld. Over 14 dagen gaat DWP bij de koploper CVVO op bezoek. Ook trainer Bonne de Vries was dik tevreden al was het eerste half uurtje al even billen knijpen. Daarna was het alleen maar genieten aldus Bonne de Vries de trotse trainer uit Oldeboorn.