DWP 1 haalt uit tegen Flamingo (7-0)

20 september 2009 22:54

Na anderhalf uur voetbal op sportpark De Grie te Sintjohannesga tussen De Wite Peal en Sc Flamingo uit Leeuwarden stond het scorebord op 7-0. Een ruime overwinning derhalve voor de thuisclub, op een tegenstander die in vier jaar tijd van de zesde naar de vierde klasse steeg en vorige week nog CVVO met een 2-0 nederlaag naar huis stuurde. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd wees niets erop dat een zo grote overwinning mogelijk was. De gasten hadden in het begin het beste van het spel. Met snelle vleugelspelers en goede combinaties werd DWP onder druk gezet. De eerste kansen waren dan ook voor de ploeg uit Leeuwarden. Al in de vierde minuut was Shanto Eleonara dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal werd echter gepakt door doelman Jos Knol. Kort daarna was het Simon Membre die een rush vanaf de middellijn inzette richting DWP-doel. Zij schot ging echter voorlangs. Gaandeweg de eerste helft kreeg de thuisclub meer greep op het spel van de tegenstander en .... (lees verder bij teams)