Streekderdy tegen Oudehaske

12 september 2009 8:55

Oudehaske: de streekderby tegen de ook Skarsterlandse club vv Oudehakske 1 uit stond op het programma. Ook al in de beker werd er goed gespeeld, en ging DWP net niet door. Zo werd de sc Joure 1 uit verslagen met 2-3. Heerenveense Boys werd nipt verloren thuis met 1-2. Dit was geen schande tegen een tweede klasser. En thuis werd er met 4-3 gewonnen in de beker tegen DESZ 1. Dus was er een goed en vol vertrouwen DWP afgereisd naar Oudehaske. Een team wat goed voetbalde, en dat lieten ze zien in Oudehaske. Want in de eerste helft was DWP al vele malen gevaarlijk. En twee minuten voor rust was het Andres de Jong die verdiend de 0-1 inschoot. Daarvoor had Andres, al een verdiende 0-1 kans gemist. In de tweede helft werd er tegen onze buren club goed gespeeld. Maar ook Oudehaske ging op jacht naar de gelijkmaker. Jos Knol de doelman van DWP stond sterk te keepen. Op combinatievoetbal was DWP heer en meester, dat bleek verder in de wedstrijd want Rene Hulzebos schoot zijn buiten kansje in, 0-2 door een foutje van de goed keepende Oudehaske doelman. Zelfs vlak voor tijd was het Burghard die de 0-3 aantekende en de wedstrijd was beslist. Na een sportieve echte streekderby gingen de punten dik verdiend mee naar Sintjohannesga. De complimenten waren ook aan de scheidsrechter, deze man floot een geweldige wedstrijd.