DWP 1 krijgt aansluiting middenmoot

1 maart 2009 22:04

Winst De Wite Peal tegen WWS Vandaag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie in 2009. Na een goede serie oefenwedstrijden tijdens de winterstop, welke allen werden gewonnen, was er alle vertrouwen dat het ook in het restant van de competitie beter zou gaan. Zeker na de verdiende overwinning vorige week in de uitwedstrijd tegen Wolvega. Deze middag stond de wedstrijd tegen WWS uit Wirdum op het programma. Bij winst kan de ploeg uit Sintjohannesga/Rotsterhaule zich verder uit de degradatiezone spelen en komt de middenmoot in zicht. WWS op de tiende plaats met elf punten uit dertien wedstrijden moet nog volop strijd leveren om zich te handhaven in de vierde klasse. Een gemakkelijke wedstrijd werd dus niet verwacht. Achteraf gezien viel de tegenstand van de gasten mee, vooral in aanvallend opzicht kon de ploeg, behoudens twee kansen in de tweede helft, geen vuist maken. De Wite Peal was de betere ploeg en de winst met 2-0 was dan ook verdiend, al viel de uitslag, gezien het aantal kansen wat de thuisploeg kreeg, wat tegen. De eerste kans was voor Bernard Jager. Na een kwartier spelen kopte hij, na een voorzet van Johannes Dijkstra, prima in, maar de bal werd uit de doelmond gewerkt door een WWS speler. Hierna volgden nog diverse kansen voor de thuisploeg, maar het duurde tot de vlak voor rust voor Martin Sietzema de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Burghard Kombrink speelde de bal op vrijstaande Sietzema en tegen zijn schot had de WWS-keeper geen verweer. DWP had direct na rust de wedstrijd kunnen beslissen, maar René Hulzebos verzuimde te scoren door de bal uit een voorzet van rechts in de handen van de keeper te koppen. DWP kreeg hierna nog diverse goede kansen om de score uit te breiden. Schoten van Sjoerd Koopmans, René Hulzebos, Martin Sietzema en een prima kopkans voor Bernard Jager werd of door de keeper gepakt of verdwenen net over of naast het doel. De enige kansen voor WWS, veroorzaakt door geklungel op het middenveld, werden door de DWP-keeper Jos Knol onschadelijk gemaakt. Een kwartier voor het einde trok DWP de westrijd definitief naar zich toe door het tweede doelpunt te maken. Goed doorzetten van Burghard Kombrink bracht hem in balbezit en zijn voorzet werd door de vrijstaande Johannes Dijkstra keihard achter de WWS-keeper geschoten. Door het verlies van CVVO uit Lemmer en de eigen winst is DWP een plaatsje opgeschoven op de ranglijst en nadert de middenmoot.©Eelke Westra