Kaboutervoetbal - vv DWP

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Kaboutervoetbal

Kaboutervoetbal

voetbal voor de 4 tot 6 jarige: 

Voetbalvereniging DWP is dit seizoen (2016/2017) van start gegaan met het zogenaamde “kaboutervoetbal”. Deze nieuwe opzet is enorm succesvol gebleken bij andere clubs en verdient daarom ook bij ons absoluut de aandacht. Wij geven hier kort uitleg wat het allemaal eigenlijk inhoudt. 

Kinderen tussen de 4 en 6 jaar zijn officieel nog niet speelgerechtigd om bij de KNVB wedstrijden te voetballen maar kunnen nu wel bij onze vereniging terecht om leuke en gerichtte trainingen te volgen welke passen binnen deze leeftijdscategorie. 

De beginnende kneepjes van het voetbalspel zullen stap voor stap worden bijgebracht. Niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed omgaan met elkaar zoals dat in een teamsport hoort. Respect voor elkaar en de tegenstander!! 

Tijdens de trainingen, die ongeveer een uur duren, leren de kinderen op een speelse wijze “een te worden met de bal”, onder begeleiding en bescherming van een ervaren trainer. 

Training op donderdagmiddag voor staf en tijden <Zie Trainigsschema>
Voor meer informatie: kaboutervoetbal@vvdwp.nl / Remco ten Hoeve

Een impressie van het kaboutervoetbal in de vorm van foto's staan <hier>.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. 

De contributie voor het resterende seizoen zal €25 bedragen. Kabouters worden niet voorzien van een DWP tenueset. Bij evnetuele wedstrijdjes wordt gewerkt met hesjes. Via de kledingbeurs kunnen ouders wel een trainingspakje aanschaffen om de teamgeest te stimuleren.

Overige activiteiten:
Voor de kabouters hopen we bij succes andere activiteiten te organiseren om de interesse breed te houden. 

Doel Kaboutervoetbal:
 

Lichamelijke doelstelling: 
Het eerste doel is dat we de kinderen verschillende oefenvormen aanbieden waardoor ze bewust de grondvormen van het bewegen beter aanleren en ontwikkelen. (lopen,rennen,sprinten etc.) 

Sociale doelstelling: 
Het tweede doel is dat het samenspelen ontwikkeld wordt door gerichte oefeningen en partijspelen aan te bieden. 

Sociaal/Emotionele doelstelling: 
Als derde doel willen we een ander aspect noemen; het tonen van respect voor tegenstander,medespeler en trainers. (zal in de verdere maatschappelijke vorming 
zeer belangrijk zijn) 

Beleidstechnische doelstelling: 
Het vierde doel is dat we door middel van het kaboutervoetbal een goeie doorstroming krijgen van de kabouters naar de mini-pupillen (MP). Dit is een ideale start om de jeugdopleiding binnen de pupillen in kwaliteit en kwantiteit verder uit te bouwen. De kabouters hebben dan een bepaalde basis gevormd met als gevolg dat de spelertjes op een hoger nivo de MP-pupillen binnen stappen waar ze echte wedstrijden gaan spelen.    

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!