8 - 2

DWP 3

Mannen, 3, 4e klasse C

10 februari 2018 14:30

Een clean zweep? Een zilveren medaille voor de schicht uit Bantega? Nee daar ging het deze zaterdagmiddag niet over in het koude Sneek. De kraker tussen ONS 3 en DWP 3 stond op het programma.

Waarbij er vele afgelastingen waren ging de wedstrijd op het beton in Sneek gewoon door. Bijna was de wedstrijd niet doorgegaan omdat de manschappen van Mark en Mangal ziek, zwak of surfjes waren. Gelukkig was daar de jeugd van DWP. Nee vroeger was niet alles beter, de jeugd heeft de toekomst en de jeugd helpt DWP 3 uit de brand. Maar liefst zeven jongelingen kwamen de ploeg onder leiding van captain Jolle Jager versterken. DWP 3 was in de winning mood gezien de winst in de voetbalquiz een avond van tevoren maar helaas mocht dat deze zaterdag niet helpen.

Met de staart tussen de benen vertrokken de groenwitten met een 8-2 nederlaag weer naar Sintjohannesga. In de eerste helft stond Carlito te verdedigen als Rinus Israel in z’n goede oude tijd, Michel vloog langs de lijn als een blanke Dumfries, Gerben dartelde over het veld als Garincha en Jeen als de Nederlandse versie van Neymar zijn tegenstanders bezig hield, was het de 2e helft een ander verhaal. In de eerste helft gingen de mannen, door een fantastische vrije trap van Gerben Veenstra, met een 2-1 achterstand rusten. Maar in de 2e helft was het over, ondanks alle goede bedoelingen en de donderspeech van Mark in de rust was het binnen 15 seconden in de 2e helft 3-1. Daarna was het kommer en kwel bij de brigade van dhr. Hulzebos. De tegenstander liep fluitend door de linies. Het was aan Sake te danken dat de oranjehemden niet uitliepen naar de dubbele cijfers.

De volgende ronde weer een nieuwe kans. Namens de oudgedienden van het 3e elftal nog wel een grote dank aan de muzikale jeugd die ons uit de brand geholpen hebben.