DWP 3 laat overwinning glippen tegen Makkum 3

Mannen, 3, 4e klasse C

24 maart 2018 13:00

Scheidsrechter

W Toering

Zaterdagmiddag. Het lentezonnetje piept door het wolkendek. Een fijne middag voor een voetbalwedstrijd. Met een uitgebreide selectie start DWP 3 de wedstrijd tegen Makkum 3. De rood-witten staan in verliespunten dichtbij de ploeg uit Sintjohannesga. Een winstpartij kan het team van coaches Haringsma en Hulzebos wat steviger in de subtop plaatsen.

In de eerste helft was de wedstrijd rommelig. DWP 3 pakte het initiatief in de wedstrijd, maar kwam niet tot grote kansen. Daarentegen loerde Makkum op de tegenaanval en waren met standaardsituaties gevaarlijk voor het doel van goalie Sake. Michiel probeerde van achteruit telkens de voetballende oplossing te vinden. Een individuele actie van Gauke leverde nog een gevaarlijk schot op die de Makkummer doelman nog maar net tot hoekschop kon verwerken, waardoor de brilstand halverwege de wedstrijd op het scorebord stond.

In de rust voerde de technische staf drie wissels door en DWP 3 startte voortvarend. Een schot van Kerkie werd gekraakt, maar een paar minuten later was het wel raak. Jan Ype stuurde Kerkie diep, en zijn voorzet werd binnen geschoten door Gauke: 1-0. Tien minuten later was het opnieuw juichen voor de DWP’ers. Surf torende hoog boven iedereen uit en knikte een hoekschop van Gauke tegen de touwen: 2-0. Een zeker lijkende overwinning leek in de maak. Echter kwam Makkum onverwacht sterk terug. In de laatste twintig minuten scoorden ze drie keer, waarvan de winnende in de absolute slotfase via een strafschop: 2-3. Deze nederlaag had zeker niet gehoeven, maar was wel realiteit. Komende zaterdag is er de kans voor revanche, als DWP 3 op bezoek gaat in Makkum.