22'
30'

B-junioren, B1, Groep 2 28

18 oktober 2014

Na de uitstekend verlopen poulefase van het bekertoernooi, mocht DWP B1 in de tweede ronde van de beker aantreden tegen Rutten Komt Op (RKO) B1. RKO staat op de tweede plaats in een andere derde klasse en is dus een geduchte tegenstander voor DWP.

DWP oefende in de voorbereiding tegen Bant/Creil B1 en verloor met 6-3. RKO versloeg deze ploeg in de competitie, wat genoeg zegt over de sterkte van RKO. Via de leider van Bant/Creil werd handige informatie verkregen, welke DWP B1 goed kon gebruiken. Jurre Knoops is op vakantie en de enige afwezige bij de thuisclub. Leonard Dayanan en Peter Schutten starten eerst op de bank.

Doelman is weer Sietse van de Kamp. Hij wordt in het veld vergezeld door Erwin Akkerman, Dennis Wiersma, Jesse Akkerman, Richard Akkerman, Gerben Veenstra, Dennis van der Wal, Daan Brandinga, Carlito Vervenne, Bernard Holtrop en Kelvin van der Wal.

In de eerste tien minuten wordt duidelijk dat RKO een stuk sterker is dan de tegenstanders die DWP deze competitie al heeft gehad. De ploeg heeft een aantal sterspelers en combineert fraai. Toch kan DWP uitstekend meekomen en pakt na tien minuten het initiatief over van de bezoekers. Het staat dan al 0-1, als een bal die achter de defensie van DWP valt eerst nog kan worden gestopt door Sietse, maar op de rebound van dicht bij heeft de goalie geen antwoord. Jesse komt net te laat om de bal nog weg te tikken. DWP had even daarvoor via inzetten van Bernard, Dennis W. en Dennis van de W. wel mogelijkheden gehad op een doelpunt.

Na een kwartier wordt het sterke spel van DWP beloond. Het derde schot op doel is raak. Bernard schiet de bal via de binnenkant van de paal binnen, na een fraaie actie van Daan: 1-1. RKO blijft echter komen, want vijf minuten later is het Sietse die een inzet van de bezoekers keert, als er te traag wordt omgeschakeld op het middenveld van DWP.

Toch is het DWP dat als eerste het net weer vindt. Gerben zet een aantal tegenstanders te kijk en stuurt Bernard met een geweldige steekpass richting het vijandelijke doel. Bernard faalt niet: 2-1. Een beloning voor het fantastische spel van DWP, dat het sterker geachte RKO met de rug tegen de muur zet in de eerste helft. Er komen nog een aantal kansjes voor de bezoekers, maar gescoord wordt er niet meer. Ook niet door Bernard, die na een mooie pass van Dennis van de W. hard voorlangs schiet met zijn linkervoet.

In de rust wordt er dan maar eens op gehamerd om dit niveau vol te houden, omdat de tegenstander extra gebrand de kleedkamers uit zal komen. Verslapping is geen optie, want op 95% spelen betekent weggetikt worden door deze sterke opponent.

Toch draait het spelbeeld zoals wel vaker in de tweede helft volkomen. DWP komt er niet meer aan te pas en RKO is dominant. Al na tien minuten is de achterstand van de bezoekers omgebouwd tot een 2-4 voorsprong. Bij de 2-3 wordt Sietse bij een corner in zijn beschermde gebied omver geduwd, maar de dienstdoende arbiter ziet geen overtreding.

RKO heeft door een wisseling van systeem steeds een man over op het middenveld en DWP heeft hier moeite mee. Als de spits van de tegenstander wordt weggestuurd en de bal naast schiet, raakt Sietse hem. Dit gebeurt echter als de bal al weg is, maar toch besluit de scheidsrechter een penalty te geven, welke koelbloedig wordt benut: 2-5.

In een poging vervolgens alles of niet te spelen, valt elk schot op doel aan de andere kant binnen. Vanaf de middellijn en vanaf de cornervlag: elke inzet verdwijnt op schitterende wijze tegen het net. De eindstand van 2-8 is dan ook geflatteerd, zo beamen de leiders van de tegenpartij.

Een leerzame wedstrijd voor de spelers van B1, waarbij in de eerste helft voetbal van een hoog niveau getoond werd. Helaas bleek de fantastische eerste helft niet genoeg voor de winst in deze partij, want het verval en de verzaking in de tweede helft was te groot om de goede tegenstander uit de polder verder pijn te doen.

Volgende week wacht het lastige potje op en tegen Urk, waarbij we weer gaan proberen om – in plaats van een – twee helften op niveau te spelen! Tot maandag, heren!

Met dank aan: woutdej.nl