Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

25 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Jager, R.

Vanmiddag speelt DWP de thuiswedstrijd tegen QVC uit Stavoren. Na het doelpuntloos gelijkspel tegen NOK afgelopen week een nieuwe kans voor De Wite Peal op een overwinning teneinde de tweede plaats op de ranglijst te behouden. Zover komt het echter niet, de gasten zijn deze middag duidelijk beter en winnen met 2-0.

Zeker in de eerste helft heeft de thuisclub weinig in te brengen tegen de gasten uit Stavoren. QVC is feller, voetbalt beter en de thuisclub loopt steeds achter de feiten aan en DWP schept zich dan ook geen kansen. Kansen voor QVC komen er wel. Na een kwartier spelen verliest Sjoerd Koopmans de bal op het middenveld, maar Edwin Pluister ziet geen kans deze situatie uit te buiten. Zijn schot wordt gestopt door Volken Huisman. Na 25 minuten een mogelijkheid voor de thuisclub wanneer Remco ten Hoeve de bal voor de voeten van Jelle Hoekstra kopt, maar deze schiet de bal over het doel. Na een half uur spelen komt QVC op voorsprong. Uit een afgeslagen aanval van DWP een lange bal op Wieger Zwaan en tegen zijn schot is Volken Huisman kansloos. Trainer Jan Pasveer wisselt in de rust drie spelers, waardoor DWP meer tegenspel kan bieden aan QVC. Tot veel kansen leidt dit echter niet. In de vijfde minuut is de eerste kans voor QVC, wanneer door een  misverstand tussen twee DWP verdedigers Edwin Pluister de bal pakt, maar zijn schot verdwijnt net over het DWP doel. De Wite Peal probeert met man en macht iets aan de achterstand te doen, maar is deze middag niet in staat een bres te slaan in de QVC verdediging. Na een half uur spelen gooit QVC de wedstrijd in het slot, doordat na een snelle aanval Edwin Pluister de bal achter Volken Huisman schiet en de eindstand op 0-2 brengt.

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen SVM uit Marknesse.