Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

11 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Jansen, R.

Vanmiddag op sportpark De Grie speelt De Wite Peal tegen Delfstrahuizen. De thuisclub zal moeten winnen om de aansluiting met Nijland niet te verliezen. Voor de gasten staat er meer op het spel. Delfstrahuizen heeft de punten hard nodig om uit de degradatie zone te blijven. Wat vooraf een spannende wedstrijd kan worden wordt voor het vele publiek een afknapper. De wedstrijd vanmiddag is eigenlijk geen wedstrijd. DWP staat na twaalf minuten al op een 2-0 voorsprong en de gasten zijn onmachtig hier iets tegen te doen. Wanneer dan vlak voor rust De Wite Peal de 3-0 maakt is de wedstrijd gespeeld.

Al in de eerste minuut bereikt een voorzet van Ewan Yska de bal bij Anton Holtrop, maar hij speelt de bal te ver voor zich uit en de keeper kan ingrijpen. Twee minuten later is het wel raak. Uit een afgeslagen aanval van de gasten een lange bal van René Hulzebos op Anton Holtrop, die de verdediging te snel af is en alleen voor de keeper geen fout maakt. In de tiende minuut een verre uittrap van de DWP doelman en de bal komt via René Hulzebos bij Anton Holtrop, die wederom alleen voor de keeper verschijnt en de 2-0 maakt. Delfstrahuizen probeert wel het tij te keren maar is niet bij machte het DWP moeilijk te maken. Het is de thuisclub die vlak voor rust de wedstrijd helemaal in het slot gooit wanneer Remco ten Hoeve met een fraai schot de stand op 3-0 brengt. Ook het inbrengen van 3 wisselspelers door de trainer van Delfstrahuizen in de tweede helft verandert niets aan het wedstrijdbeeld. De Wite Peal hoeft niet meer en Delfstrahuizen blijft onmachtig. Na een half uur spelen wordt Remco ten Hoeve na een forse overtreding met rood uit het veld gestuurd. Een vrije trap van Kevin Strampel vanaf de rand van het strafschopgebied biedt nog een kans op een tegendoelpunt, maar de bal wordt tot corner verwerkt door Volken Huisman. En zo eindigt deze wedstrijd, die maar geen wedstrijd wilde worden in een 3-0 overwinning voor de Wite Peal.

Zaterdag a.s. de uitwedstrijd tegen NOK uit Oudemirdum.