Onder 9 zaterdag, JO9-3, 5e klasse 10

1 april 2017 11:00

Scheidsrechter

A Lieuwes.

Hierbij even een verslag van de wedstrijd van zaterdag 01-04-2017. Onze jongens en meisjes van de JO9-3 hebben afgelopen zaterdag hun eerste overwinning geboekt. Na een aantal wedstrijden in het nieuwe seizoen, waar over het algemeen met dubbele cijfers verloren werd, hebben we in overleg met DWP besloten ze wat lager in te delen. Ondanks de royale nederlagen hadden ze er nog steeds zin in. Het wedstrijdplezier bleef. Maar om ze ook eens te laten wennen om op de helft van de tegenstander te laten spelen, en misschien zelfs eens een goal te maken, hebben we deze omslag gemaakt. En dat betaalde afgelopen zaterdag uit. Na een 15 minuten stond het nog steeds 0-0, en je merkte aan de ploeg dat ze er in gingen geloven. Na een uitbraak, kon Atze van der Meer zijn eerste reguliere goal maken. Het is dan onbetaalbaar om die koppies dan te zien. Na dat Atze ook voor de 2-0 zorgde, was de ban gebroken. Jelmer Veldstra maakte ook nog de 3-0. Ze hebben als collectief verschrikkelijk hun best gedaan, en we gingen met een fantastisch gevoel van het veld. Kortom : soms is het goed om 1 stap terug te doen en hopelijk 2 vooruit te zetten.