Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

28 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Bijsterveld, E

Vanmiddag speelt DWP de uitwedstrijd tegen Workum. Voor beide een belangrijke wedstrijd. Bij winst blijft DWP in het spoor van Nijland, bij verlies wordt het gat zeven punten. Workum heeft vier punten minder dan DWP, dus verliezen deze middag mag niet.

Tot ver in de tweede helft staat DWP op winst, maar komt Workum vlak voor tijd, verdient, op gelijke hoogte. Workum is deze middag de ploeg met het beste spel en is direct vanaf de aftrap het gevaarlijkst. Met goed veldspel wordt DWP onder druk gezet en dit resulteert al binnen tien minuten in een 1-0 voorsprong. Een pass van achteruit bereikt Rick Demmer en op zijn schot is keeper Volken Huisman kansloos. Even later gaat een schot van Rein Attema maar net over de lat. Toch komt DWP langszij. In de twintigste minuut een vrije trap van Rene Hulzebos. De keeper van Workum krijgt de bal niet klemvast en bij het uitverdedigen, verdwijnt de bal via het lichaam van Bernard Jager in het doel. Direct hierna een kans voor Workum, maar de bal verdwijnt via de lat naast het doel. Na een half uur spelen komt DWP, tegen de verhouding in, op voorsprong. Weer mag Rene Hulzebos een vrije trap nemen welke bij de tweede paal door Anton Holtrop binnen wordt getikt. Hierna is het dezelfde Anton Holtrop die de kans krijgt de score uit te breiden, maar alleen voor de Workum doelman schiet hij de bal naast. Na rust blijft Workum de betere ploeg en krijgt de eerste kans. Een schot van Jurgen Burma wordt echter gestopt door de DWP doelman. Hierna krijgt ook Bernard Jager een prima kans, maar ook zijn schot wordt gestopt. Rein Attema komt vlak hierna niet tot scoren, oog in oog met DWP doelman Volken Huisman mist hij. Met nog een half uur te gaan is Anton Holtrop twee verdedigers te snel af en maakt zijn tweede deze middag. De druk van de thuisclub wordt groter en DWP moet terug. Met nog een kwartier te spelen scoort Workum de 2-3.Een afstandsschot van Jurgen Buma verdwijnt achter Volken Huisman. Hierna gaat Workum met hernieuwde energie op zoek naar de gelijkmaker en vlak voor tijd lukt dit doordat Jordy Heeres met een fraaie lob de DWP doelman kansloos laat.

Volgende week de speelt DWP de uitwedstrijd tegen Joure.