Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

21 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Kuiper, B

Ook deze wedstrijd stond weer voor DWP in het teken van bijblijven/ inlopen op Nijland in de strijd om de eerste plaats. DWP begon de wedstrijd met de juiste inzet en hield de tegenstander voor het grootste deel van de eerste helft van het eigen doel. Na wat kleine kansjes bleef de wedstrijd lang op 0-0. Na 22 minuten moest Thys Vaartjes geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Leon Veenstra. Het strijdplan werd even bijgesteld en DWP bleef druk houden op het doel van Mulier en bleef goede inzet tonen, dat echter in de 30 e minuut iets over het randje ging en resulteerde in een gele kaart voor Jelle Hoekstra ( hetgeen een schorsing tot gevolg zal hebben). In de 36 e minuut werd de druk op de goal van Mulier beloond met een wonderschone goal van Sjoerd Koopmans, op aangeven van René Hulzebos. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Na rust waren de rollen even omgekeerd en kwam Mulier sterk uit de startblokken , echter de DWP verdediging onder aanvoering van Rudolf Top hield stand. DWP kwam nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Mulier door snelle aanvallen via Anton Holtrop, die echter geen goals opleverden. Lolke Jan Holtrop  viel in voor de geblesseerd geraakte Leon Veenstra en in de veertigste minuut werd Martin Sietzema vervangen door Gerard Kerkstra. In de slotfase kwam DWP nog even goed weg toen  na een inzet van Mulier, die vervolgens via de lat en uiteindelijk door Volken Huisman onschadelijk gemaakt kon worden.

Een op karakter verdiende overwinning voor DWP dus. Door winst van Nijland op Workum bleef de achterstand op Nijland 4 punten en werd de voorsprong op Workum opgeschroefd naar 4 punten.

Op naar de confrontatie volgende week in Workum tegen de nummer 3.  Laten we hopen op een grote supportersschaar van DWP in Workum!