Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

28 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Veldhuizen, L.H.R.

Na twee zeer fortuinlijk gewonnen wedstrijden staat deze middag de uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys op het programma. In een slechte en rommelige wedstrijd blijft het bij 0-0. De harde wind dwars op het veld maakt het moeilijk tot aanvaardbaar veldspel te komen, maar de thuisclub kan hiermee iets beter uit de voeten en schept zich de eerste kansen. Na vijf minuten tast een verdediger van DWP mis, maar WPB kan hier niet van profiteren. Na twaalf minuten denkt de thuisclub op een 1-0 voorsprong te komen wanneer Joep de Kleijne een voorzet van Tim van der Werf in eigen doel werkt. Maar tot opluchting van DWP wordt deze goal, op advies van de grensrechter, afgekeurd. Na een klein half uur is WPB dichtbij een treffer, maar een schot van Tim van der Werf wordt tot corner verwerkt. Na rust is het in de tweeënzestigste minuut Anton Holtrop die alleen voor de WPB doelman verschijnt, maar komt niet tot scoren. Hierna wordt nogmaals een doelpunt van de thuisclub afgekeurd wegen buitenspel. Twintig minuten voor tijd kopt Anton Holtrop, uit een voorzet van Joep de Kleijne, de bal in handen van de keeper en tien minuten voor tijd ziet Sjoerd Koopmans een afstandsschot in handen van de doelman eindigen en zo blijft het deze middag bij 0-0.

Door het verlies van Workum staat De Wite Peal nu op de tweede plaats zes punten achter Nijland en 1 punt voor op Workum.

Zaterdag speelt De Wite Peal thuis tegen koploper Nijland.