DWP doet goede zaken met overwinning op SDS

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

14 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Nijemcevic, R.

Na een rommelig begin en wederzijds aftasten waren de beste kansen in de eerste twintig minuten voor SDS, het leverde echter geen doelpunten op. Na dertig minuten kreeg DWP het betere van het spel, hetgeen eveneens geen doelpunten opleverde voor DWP. In de veertigste minuut scoorde SDS via Hendrik de Jong de 0-1. Dit was de wake up call voor DWP en reeds in de 43e minuut kwam DWP verdiend terug in de wedstrijd door de 1-1 van de schoen van Anton Holtrop, na goed doorjagen door Rudolf Top. Kort daarna, op slag van rust scoorde Anton Holtrop zijn 2e doelpunt en met een stand van 2-1 gingen beide teams de rust in. Net als in de eerste helft was het begin van de tweede helft zeer rommelig, met wat harde overtredingen hetgeen geel opleverde voor beide teams. In de twintigste minuut werd uit een snelle counter door Ewan Yska de bal panklaar gelegd voor het derde doelpunt van de voet van Anton Holtrop en leek de wedstrijd op slot te gaan. Echter door wat nervositeit in de organisatie in de defensie bij DWP werd in de 30e minuut de 3-2 aangetekend door SDS via Wytze Lanting. Het laatste kwartier waren er geen nieuwe wapenfeiten aan te tekenen en sloot DWP de wedstrijd winnend af en sloop door het gelijke spel van Nijland weer twee puntjes dichter bij de koploper, waarmee de spanning weer wat terugkomt in de strijd om het kampioenschap.