1 - 0

NOK 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

13 december 2014

Deze middag op sportpark De Grie de laatste wedstrijd voor de winterstop. Een thuiswedstrijd tegen NOK uit Oudemirdum. Het wordt een spannende wedstrijd met kansen voor beide elftallen en hoewel DWP vroeg op een 1-0 voorsprong komt blijft het tot het eindsignaal van de scheidsrechter onzeker of de punten in Sintjohannesga blijven.
De Wite Peal start sterk deze middag en schept zich in het eerste kwartier diverse kansen. Eerst is het Anton Holtrop die de bal uit een corner van Ewan Yska net naast het NOK doel kopt, maar na elf minuten is het wel raak als Ewan Yska de bal, na een voorzet van Jelle Hoekstra, binnen schiet en de stand op 1-0 brengt. Direct hierna komt de thuisploeg goed weg als een schot van een NOK aanvaller via de lat weer in het veld komt. Anton Holtrop ziet halverwege de eerste helft de bal uit een schot van lijn gehaald worden door een NOK verdediger. Patricio Zechhin ziet hierna de bal uit een vrije trap gestopt worden door de DWP doelman. Vijf minuten voor rust nog een prima kans voor Anton Holtrop, maar hij stuit op doelman Walte Veldman. Op slag van rust ziet Jelle Hoekstra de bal uit een schot net naast het NOK doel verdwijnen. Vlak na rust de eerste kans voor NOK. Remco Anedela speelt zich in het strafschopgebied vrij, maar ziet de bal over het DWP doel verdwijnen. Na een kwartier in de tweede helft krijgt DWP de kans de wedstrijd in het slot te gooien. De inmiddels in het veld gekomen Bernard Jager wordt in het strafschopgebied ten val gebracht en hierdoor krijgt René Hulzebos de mogelijkheid vanaf elf meter de voorsprong te vergroten, maar hij ziet zijn schot gestopt worden door de NOK doelman. Hierna golft het spel op en neer en krijgen beide ploegen nog kansen, maar gescoord wordt er niet meer, zodat De Wite Peal met de 1-0 winst de feestdagen in kan.