2 - 4

DWP 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

6 december 2014

Op het schitterende complex De Punt in Marknesse treedt DWP deze middag aan tegen SVM. In het seizoen 2011/2012 werd het 1-1. Maar om de tweede plek op de ranglijst te behouden zal er vanmiddag gewonnen moeten worden. Na negentig minuten voetbal is het De Wite Peal die inderdaad de wedstrijd wint, een verdiende overwinning al gaat het moeilijk deze middag. Vooral het benutten van de kansen zorgt voor problemen. De thuisclub begint scherp aan de wedstrijd en zet DWP onder druk. Dit leidt in de derde minuut tot de openingstreffer. Een lange bal vanuit de verdediging van SVM wordt door Joran Veenstra richting keeper gekopt, maar tegelijkertijd komt Volken Huisman uit zijn doel en mist de bal waardoor Mike van Meenen de 1-0 maakt. Hierna pakt DWP de zaken beter aan en in de vijftiende minuut is het Anton Holtrop die na een pass van Martin Sietzema de bal achter doelman Sander Heerink schiet. Hierna krijgen beide teams kansen de score uit te breiden, maar het is DWP die na een half uur op voorsprong komt. Een verre uittrap van Volken Huisman komt via Anton Holtrop en Martin Sietzema bij René Hulzebos en hij schiet de bal van afstand achter de SVM doelman. Even later ontfutselt Anton Holtrop de bal aan een SVM verdediger, maar ziet de bal via de paal naast gaan. Vlak voor rust krijgt DWP een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot van René Hulshof belandt via de keeper en de lat weer in het veld, waarna Jelle Hoekstra de bal via de lat overschiet. Ook in de tweede helft zijn de beste kansen voor DWP. Eerst strandt Anton Holtrop op de doelman, even later schiet Bernard Jager net naast het SVM doel. De volgende kans is voor René Hulzebos. Hij speelt zich in het strafschopgebied vrij, maar ziet de bal via een verdediger naast het doel gaan. Ondanks al deze kansen is het in de tachtigste minuut SVM die langszij komt. Een vrije trap van Mark Verver wordt binnengekopt door Jorn Strijk. SVM zet nu aan voor een slotoffensief teneinde de overwinning binnen te slepen, maar het is DWP die in de laatste tien minuten nog tweemaal scoort. Eerst is het Anton Holtrop die vanaf de rand van het strafschopgebied de doelman kansloos laat en vlak voor tijd benut René Hulzebos een strafschop, gegeven voor het onder uitlopen van Anton Holtrop en zo wint De Wite Peal met 2-4.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen NOK.