25 maart 2017 12:45

Scheidsrechter

A Nieman.

Foto's van Marcel de Graaf

Op een zonnige zaterdagmiddag in Sint Jut waren de ingredienten volop aanwezig voor de heren van DWP 3 om een goed resultaat te boeken. Met een zeer brede selectie trok het groen-witte leger aan tegen Balk 3. Uiteindelijk bleef de wedstrijd steken op een puntendeling: 1-1.

De eerste helft begon slordig en gezapig. Het was lastig voetballen en er werden onnodige fouten gemaakt. Grote kansen waren er eigenlijk niet te noteren. Balk 3 probeerde te voetballen vanuit de lange bal, waar DWP  de nodige moeite mee had. Nog voor rust moest de technische staf van DWP 3 noodgedwongen twee keer wisselen. Vlak voor rust viel de openingstreffer. Balk 3 promoveerde een vrije trap uiteindelijk tot doelpunt: 0-1. De rust viel met een achterstand voor de coaches Haringsma en Hulzebos.

In de tweede helft moest uit een ander vaatje getapt worden. De mouwen werden opgestroopt en de passing werd nauwkeuriger. Halverwege de tweede helft maakte DWP 3 dan ook de verdiende gelijkmaker via Lola: 1-1. Daarna gingen de groenhemden op zoek naar de winnende treffer. Johannes kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar de – normaal gesproken koele kikker – zag zijn inzet in het vangnet belanden. In de slotfase werd het nog wat grimmig en zorgden een tweetal gele kaarten voor enige opschudding. DWP 3 krijgt een weekje rust en mag daarna op bezoek bij Woudsend.