...
72'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse I

18 maart 2017 14:30

Na twee weken zonder wedstrijd, mocht het team van coaches Haringsma en Hulzebos weer de wei in. De heren waren dicht bij huis, want de trip ging naar Oudehaske. Koploper en titelkandidaat in de competitie. Slechts één wedstrijd ging verloren en de rest werd gewonnen door de oranjehemden. De groen-witte brigade was vastberaden om zich niet zomaar gewonnen te geven.

Daar leek het de eerste tien minuten niet op. Een tweetal fouten in de opbouw werden genadeloos afgestraft door Oudehaske. Daarna nam DWP het initiatief en zorgde voor de nodige druk op de defensie van de thuisploeg. Oudehaske had moeite om eruit te komen en de terechte 2-1 van Gerard viel halverwege de wedstrijd. De bezoekers gingen door en een paar minuten daarna volgde ook de gelijkmaker van Roel. Nog voor rust kreeg DWP een opgelegde kans op de 2-3, maar deze werd niet verzilverd. Op slag van rust werd een schermutseling eenzijdig beoordeeld door de dienstdoende scheidsrechter. Het gevolg was dat DWP met negen man verder moest wegens een gele en een rode kaart.

Met negen tegen elf startte de tweede helft. Het team uit Sint Jut verdedigde compact en Oudehaske vond geen opening. Tot na tien minuten een onoplettendheid werd beoordeeld met een strafschop voor Oudehaske. Dit buitenkansje werd benut: 3-2. In de counter werd DWP nog een paar keer gevaarlijk en lieten de groen-witten een kans op 3-3 liggen. Oudehaske profiteerde nog twee keer en liep uit naar 5-2. Een spijtig verlies voor de manschappen van DWP. Komende zaterdag is er een kans om zich te revancheren in de thuiswedstrijd tegen Balk.