2 - 1

DWP 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

25 oktober 2014

Na de overwinning op Waterpoort Boys staat zaterdag de uitwedstrijd tegen Nijland op het programma. Beide teams staan aan kop in de derde klasse A met 15 punten uit 6 wedstrijden.
De fysiek sterke ploeg uit Nijland is de hele wedstrijd de bovenliggende partij en krijgt de meeste kansen. De Wite Peal komt deze middag niet in zijn spel en kan geen potten breken. Al in de eerste minuut geeft de thuisploeg zijn visitekaartje af. Nico Pieter Bonnema komt vrij voor doelman Volken Huisman, maar zijn schot strandt op de paal. Al is Nijand het meest in balbezit, toch komt DWP op voorsprong. In de 22e minuut komt de bal uit een voorzet van Martin Sietzema bij Anton Holtrop en hij brengt de stand op 0-1. Verder in de eerste helft speelt het spel zich grotendeels op het middenveld af en zijn er weinig kansen voor beide teams. Vlak voor rust komt Nijland op gelijke hoogte, wanneer Elmer Woudstra een strafschop benut, gegeven na hands van een DWP verdediger. In de tweede helft komen er meer kansen voor Nijland. In de 54e minuut komt Elmer Woudstra alleen voor de DWP doelman, maar ziet zijn schot gestopt worden. In de 73e minuut is het echter wel raak voor de thuisclub wanneer Jarin de Jong de bal, na een vrije trap van Fokke Kooistra, binnen kopt. DWP probeert hierna de aansluitigstreffer te forceren, maar krijgt weinig kansen. Het is de thuisclub die de meeste mogelijkheden krijgt. Eerst is het Jarin de Jong die alleen voor de DWP doelman niet tot scoren komt en vlak voor tijd ziet Elmer Woudstra zijn schot ook stranden op de doelman en zo eindigt de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisclub en wordt koploper. Door de winst van NOK op Joure zakt De Wite Peal na de derde plaats op de ranglijst.
Zaterdag speelt DWP de thuiswedstrijd tegen Mulier uit Witmarsum.