4 - 0

DWP 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

20 september 2014

Zaterdag speelt De Wite Peal een uitwedstrijd tegen SDS uit Easterein. Waar de eerste twee wedstrijden van deze competitie in een overwinning eindigden, loopt De Wite Peal deze middag tegen een 4-0 nederlaag op. SDS is de betere ploeg, maar verzuimt reeds in de eerste helft, mede door prima keeperswerk van Volken Huisman, afstand te nemen. Direct na rust is het wel raak en loopt de thuisclub uit naar 4-0. Gedurende de eerste helft krijgt de thuisclub meerdere kansen, maar doelpunten blijven uit. Na een kwartier krijgt Tsjipke Klaas Okkema een prima kans, maar zijn kopbal is te zacht. Even later wordt een vrije trap van Feiko Broersma gestopt door Volken. Na een half uur de grootste kans voor de thuisclub, maar alleen voor de keeper ziet Jelmer Pothumus zijn schot gestopt worden door de doelman. Ook een afstandsschot van Ewout de Boer wordt gestopt door de keeper. Vijf minuten voor het rustsignaal brengt een snel genomen vrije trap Jelmer Posthumus alleen voor doelman Volken Huisman, maar de doelman redt. De enige kans voor DWP is een schot van Bernard Jager na een snel genomen vrije trap, maar ook hier redt de doelman. Direct na rust lukt het SDS de score te openen. Het is Jelmer Posthumus die een voorzet van dichtbij inschiet en de stand op 1-0 brengt. Direct hierna ziet Sjoerd Koopmans een omhaal net naast het SDS doel verdwijnen. De DWP doelman heeft even later alle moeite een schot van E. Haitsma onschadelijk te maken. Maar in de zesenvijftigste minuut is het wel raak wanneer Feiko Broersma de bal na een scrimmage voor het doel de bal binnen schiet. En in de vijfenzestigste minuut valt de derde treffer, wanneer de DWP doelman de bal los laat en Jelmer Postumus kan scoren. Vlak hierna is het Dirk de Jong die het vierde doelpunt maakt. De Wite Peal krijgt hierna nog een aantal kansen, maar tot doelpunten leidt dit niet en zo gaat de overwinning deze middag verdiend naar SDS.
Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sc Joure.