2 - 2

DWP 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse I

5 november 2016 14:00

Na drie weken zonder wedstrijd mocht het team van coaches Haringsma en Hulzebos eindelijk weer de wei in. De Jouster wei welteverstaan. Op bezoek bij SC Joure 4 ging de Sintjutster brigade op zoek naar drie punten. Uiteindelijk bleven de drie punten goed verstopt, want beide ploegen moesten genoegen nemen met één punt: 2-2.

Door blessures en afwezigen wisten de coaches alsnog een elftal in elkaar te knutselen, die goed van start ging. Enkele gevaarlijke aanvallen leverden schoten op, maar geen doelpunten. Halverwege de eerste helft werd Kerkie alleen op de Jouster doelman afgestuurd, maar zijn technisch zeer begaafde lob spatte uiteen op de paal. Waar het doelpunt niet in het voordeel van DWP kwam, werd aan de andere kant wel gescoord. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 0-1.
In de tweede helft was er maar één opdracht, en dat is om de achterstand zo snel mogelijk weg te poetsen. Dat lukte niet. Opnieuw faalden de DWP voorwaartsen in de afronding. Ook SC Joure bleef gevaarlijk voor het doel van Joerie, en halverwege de tweede helft maakten de Jousters de 2-0. De mouwen van de DWP’ers werden nog een keer opgerold en uit een extra energievaatje werd flink getapt. Het harde werken werd in de slotfase beloond. Johannes was twee keer het eindstation en hij zorgde ervoor dat er alsnog een puntje in de tas mee werd genomen terug naar Sintjohannesga.