5 - 3

SJO WTTC B2

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 08

11 oktober 2014

Na drie onterechte nederlagen op rij, probeerde DWP B1 vandaag om wel punten te pakken tegen SJO WTTC B2. Een tegenstander die met drie overwinningen uit hun eerste vier duels hoog op de ranglijst staat.

Na twee prima trainingen verschijnt DWP B1 zaterdag met een fitte selectie. Alleen Peter Schutten is vanwege een blessure afwezig. Carlito Vervenne en Dennis Wiersma beginnen op de bank. Sietse van der Kamp, Jurre Knoops, Jesse Akkerman, Richard Akkerman, Erwin Akkerman, Gerben Veenstra, Daan Brandinga, Leonard Dayanan, Dennis van der Wal, Bernard Holtrop en Kelvin van der Wal starten vanaf minuut een.

De beginfase speelt zich vooral af op de helft van de bezoekers en al na vier minuten is er de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van Kelvin komt bij Bernard terecht, die met een vlammend schot de korte hoek zoekt, maar de goalie van WTTC pakt de bal klemvast. Drie minuten later schiet Richard de bal richting Sietse en pakt de doelman deze bal in de handen: terugspeelbal volgens de arbiter. Deze buitenkans wordt benut door de bezoekers: 0-1.

DWP is even zoekende, maar blijft domineren en de taak uitvoeren. Na ruim een kwartier gaat een vrije trap van Richard naast, nadat Daan na een mooie actie was aangetikt. Een minuutje later probeert Kelvin het eens van afstand. Zijn poging zeilt net naast de kruising.

Na 22 minuten is het dan eindelijk raak. Een corner wordt weggewerkt door WTTC, maar niet voldoende. Bernard en Leonard lopen op het doel af, waarbij laatstgenoemde hard uithaalt. De bal gaat onder de keeper door tegen het net: 1-1! Een verdiende stand, want WTTC heeft na (en voor) hun doelpunt geen kans gecreëerd.

Na een klein halfuur is het wederom Richard die een vrije trap krijgt. Ditmaal gaat zijn inzet over. Een minuutje daarna krijgt WTTC een kans op de 1-2. Gerben tikt de bal voor de voeten van een tegenstander weg, maar bedient zo een andere speler. Het schot van die speler is een prooi voor Sietse.

De ingestudeerde corner levert na 31 minuten opnieuw een kans op, als Daan vanaf achttien meter kan uithalen. Het schot van Daan wordt echter fraai gestopt door de doelman van WTTC. Een minuutje later krijgt WTTC een kans als het van afstand uithaalt, maar Sietse ziet de bal naast zijn doel vliegen.

Na 33 minuten ligt dan toch de tweede van DWP er in. Door een mooie loopactie van Dennis van der Wal staat hij volledig vrij in het strafschopgebied van de tegenstander. Bernard vindt hem met een simpele pass en Dennis zoekt met succes de verre hoek: 2-1. Een minuutje later is het wederom Dennis van der Wal die een doelpunt maakt. Uit een ingooi komt de bal voor de voeten van Gerben, die vervolgens de mee opgekomen Dennis vindt. Dennis haalt uit met zijn rechterbeen en de bal zeilt richting de verre kruising: 3-1!

In het restant van de eerste helft zijn er nog mogelijkheden van afstand voor Gerben (2x) en Erwin, maar de ruststand blijft bij 3-1. Een prima tussenstand. In de rust worden de puntjes op de i gezet, zodat het strijdplan in het tweede bedrijf nog beter tot uitvoer kan worden gebracht.

Omdat Daan een pijnlijke knie heeft, vraagt hij kort na het begin van de tweede helft om een wissel. Dennis Wiersma is zijn vervanger. Ook Carlito Vervenne valt in de tweede helft in, hij vervangt Leonard die later die ochtend met de A1 mee mag doen.

DWP B1 gaat door met kansen creeëren. Het krijgt er in het begin van de tweede helft een hele hoop. Achtereenvolgens Bernard, Dennis van der Wal en Gerben zijn dicht bij, maar het is Kelvin die de vierde van DWP achter zijn naam krijgt. Uitstekend doorzetten van Dennis Wiersma stelt hem in staat het doel onder vuur te nemen. De keeper van WTTC stopt de bal, maar Kelvin kan van dicht bij de rebound er in schieten: 4-1!

Er lijkt niets aan de hand, de wedstrijd kabbelt rustig naar het einde. Bernard krijgt nog een enorme kans, waarbij wederom de doelman de bal uit het doel ronselt. Toch is het met nog twaalf minuten op de klok opeens weer spannend, als WTTC de marge naar twee brengt. Sietse slaagt er niet in een voorzet onder controle te krijgen. De aanvaller van de tegenstander profiteert van het gegrabbel en schiet de bal van dichtbij binnen: 4-2.

DWP geeft niet op en krijgt na wederom een mooie loopactie van Dennis van der Wal een kans op een vijfde treffer. Het passje van Bernard is op maat, maar het schot van Dennis gaat net naast. Zeven minuten voor tijd wordt het dan opeens toch weer erg spannend, als er weer dom een doelpunt wordt weggegeven. Een aanvaller van WTTC mag in volledig vrijstaande positie uithalen en dit doet hij dan ook foutloos. Hij laat Sietse kansloos: 4-3.

DWP gaat vervolgens niet achteruit lopen en blijft voorin druk houden. Dit resulteert in een hele hoop kansen. Carlito haalt van dichtbij uit, maar wederom staat de doelman van WTTC op de juiste plek. Daarna is het Bernard die uit een corner de bal over kopt en daarna om een wissel vraagt. Invaller Leonard  is het vervolgens die de vijfde van DWP binnen schiet. Hij zet druk op de laatste man van WTTC en kan de bal met links via de kluts in het lege doel schieten: 5-3.

Een mooie zege van DWP B1 waarbij vooral in de eerste helft heel goed werd gevoetbald. Ook in de tweede helft werden de nodige kansen gecreëerd, maar het veldspel en de strijdwijze werd in het eerste bedrijf beter uitgevoerd. Nu alleen nog die tegendoelpunten niet zo onnodig weggeven. Volgende week wacht het treffen met RKO B1 voor de beker.