Mannen zaterdag, 3, 4e klasse I

10 september 2016 16:30

Scheidsrechter

A Bijker

Was het vorig seizoen bij DWP 3 een lange reeks aan zeges, dit seizoen moet er uit een ander vaatje worden getapt. Een hoger niveau en een later tijdstip. Een romantische aangelegenheid om met zonsondergang een wedstrijd te spelen. Veel prettiger werd het niet, want tijdens de seizoen ouverture tegen CVVO 3 verloor het elftal van coaches Haringsma en Hulzebos met 1-4.

De scherpte ontbrak in het begin van de wedstrijd, want na amper twee minuten spelen keek de groen-witte brigade al tegen een 0-1 achterstand aan. Een onoplettendheid bij een hoekschop zorgde voor de tegentreffer. In het verloop van de eerste helft bleef DWP moeite houden met het spel van de bezoekers en kreeg Joerie de nodige schoten te verwerken. Enkele speldenprikjes aan DWP-zijde op het doel van CVVO werden vakkundig onschadelijk gemaakt.

Met een bakje thee werd er in de rust intensief overleg gepleegd, en de nodige omzettingen werden gedaan. Dit resulteerde in een goed begin van de tweede helft. DWP pakte het initiatief en zette druk op de defensie van CVVO. De gelijkmaker na een kwartier spelen was het gevolg. Johannes haalde hard uit van buiten de zestien: 1-1. Na dat doelpunt stroopte CVVO de mouwen nog iets verder op en kreeg DWP het weer lastig. In een tijdsbestek van tien minuten scoorden de Lemsters drie keer en was de wedstrijd beslist.

Volgende week mag DWP 3 op bezoek bij Genemuiden om de eerste punten in dit nieuwe seizoen te pakken.