Leonard Dayanan (scrimmage)
35'

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 08

13 december 2014

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie brengt DWP B1 in Tjalleberd, waar Aengwirden B1 de tegenstander is. Een lastige ploeg, want in de beker werd er weliswaar gewonnen, maar makkelijk ging het destijds niet.

Credo voor dit duel is verzorgd voetballen en het verbeteren waar we al goed in zijn; het handelen bij balbezit. Alleen Carlito Vervenne is door een liesblessure niet fit genoeg om minuten te maken, voor de rest is de selectie compleet. Kelvin van der Wal is ondanks een week griep aanwezig, maar begint net als Jesse Akkerman op de bank.

Daardoor is het in de basisopstelling een beetje schuiven. Jurre Knoops schuift een linie naar voren en Daan Brandinga treedt aan als voorstopper. De overige namen: Sietse van der Kamp, Peter Schutten, Richard Akkerman, Erwin Akkerman, Bernard Holtrop, Gerben Veenstra, Leonard Dayanan, Dennis van der Wal en Dennis Wiersma.

Op het kunstgras van Aengwirden start DWP prima. Het spel is verzorgd, achterin wordt er nauwelijks iets weggegeven en voorin krijgen de bezoekers een aantal mogelijkheden op de openingstreffer. Na vijf minuten komt DWP B1 op een verdiende voorsprong. Een mooie actie en voorzet op de linkerflank van Dennis van der Wal, stelt Dennis Wiersma in staat van dichtbij de 0-1 binnen te schieten!

Echter zoals eerder gezegd heeft Aengwirden best een goede ploeg. Na een kwartier krijgt de thuisclub een kans op de gelijkmaker, maar Sietse ziet het schot voor zijn doel langs gaan. Ook DWP krijgt kansen, maar steeds wordt een aanval teruggevlagd, te lang doorgecombineerd of zijn de inzetten te zacht.

Jurre en Dennis Wiersma nemen beiden tweemaal het doel onder vuur, maar hun schoten worden simpel gepareerd door de goalie van Aengwirden. Een schot van Gerben gaat een minuutje daarna voorlangs. Aengwirden komt er dan weer gevaarlijk uit en na zwak verdedigend ingrijpen komt de aanvaller van de thuisclub alleen voor Sietse, die de bal uitstekend keert.

Vijf minuten voor rust ligt dan toch de 0-2 in het net. Topscorer Leonard let goed op als iedereen het schot van Richard mist en hij schiet de bal tegen de touwen. Vier minuten daarna ligt ook de 0-3 er in. Weer is het Dennis Wiersma die het net vindt. Nadat zijn schot eerst nog werd geblokt, profiteert hij daarna van gepruts achterin: 0-3!

Rust. Het gaat goed, maar kan nog veel beter. Het spel is te onrustig en verdedigend is het soms onvoldoende. Wel complimenten voor vooral Daan, die laat zien uitstekend uit de voeten te kunnen als voorstopper en voor Peter, die na lange tijd weer als veldspeler actief is en dit prima doet.

Na rust is het spel echter niet best. Niets lijkt meer te lukken bij DWP. Passing is slordig, linies staan uit elkaar en de taken worden niet uitgevoerd. Afspraken over druk zetten worden bovendien niet nageleefd. Dit alles resulteert in een zwak tweede bedrijf.

DWP krijgt desalniettemin wel veel kansen om de score uit te breiden. Zo komt Leonard tot tweemaal toe na tweemaal een mooie steekpass van Dennis W. alleen voor de keeper, maar de bal gaat er niet in. Ook inzetten van Richard (lat) en Gerben (keeper redt) gaan er niet in. Aan de andere kant komt daardoor het besef dat er wellicht nog iets in zit, zeker als het middenveld van DWP alleen aan aanvallen denkt, waardoor er een enorm gat ontstaat. Daarvan profiteert een aanvaller van de thuisclub. Zijn schot gaat over Sietse heen en tegen het net: 1-3.

Vijf minuten voor tijd wordt het nog helemaal spannend als bij de eerste paal bovendien de 2-3 nog binnenvalt, maar daar blijft het ook bij. DWP boekt de zesde zege op rij en kan met het puntenaantal van 21 met een goed gevoel de winterstop in!

Nog drie trainingen en dan een paar weken de batterijen weer opladen om zodoende weer fris aan de nieuwe competitie te beginnen! Tot maandag heren!

Met dank aan: woutdej.nl