Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

14 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Agricola, B.

Na 3 nederlagen en 1 gelijkspel is De Wite Peal tot onder de middenmoot gezakt en om de aansluiting te behouden zal er vanmiddag in de uitwedstrijd tegen NOK uit Oudemirdum gewonnen moeten worden. Hier ziet het in de beginfase niet naar uit, want de thuisclub komt prima uit de startblokken en DWP mag blij zijn dat niet al na 2 minuten NOK de score opent. Tot geluk voor DWP belandt de bal uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal. Even later gaat een kopbal van Paticio Zecchin uit een voorzet vanaf links net naast. Hierna herpakt De Wite Peal zich enigszins en komt in de 12e minuut op voorsprong. Anton Holtrop wordt de diepte ingestuurd en zijn voorzet wordt door de vrij voor het doel staande Bernard Jager binnengetikt. NOK houdt in de eerste helft het beste van het spel maar afgezien van een schot van Simon Smink, welke over het doel verdwijnt, komen er weinig kansen. Direct na de thee komt DWP op een 0-2 voorsprong wanneer een lange bal over de verdediging Anton Holtrop bereikt. Hij speelt zich vrij in het strafschopgebied en alleen voor de keeper scoort hij beheerst. Hierna besluit de trainer van NOK achter 1 op 1 te gaan spelen teineinde meer druk te zetten. De thuisclub blijft voetballend beter, maar tot uitgespeelde kansen leidt dit niet. Het is  DWP, die nu voorin meer ruimte krijgt, een aantal goede kansen krijgt. In de 53e minuut een lange bal op de snelle Anton Holtrop, maar in het strafschopgebied wordt hij door de NOK doelman ten val gebracht en belandt de bal op de stip. Rudolf Top krijgt hierdoor de kans de wedstrijd in het slot te gooien, maar de NOK doelman stopt de ingeschoten strafschop. Hierdoor blijft het spannend, maar NOK komt niet tot scoren al blijft men gevaarlijk. Een aantal vrije trappen dichtbij het doel van DWP levert echter geen doelpunten op en het is Anton Holtrop die tien minuten voor tijd de kans op 0-3 laat liggen door alleen voor de doelman niet tot scoren te komen en zo eindigt dit treffen in een 0-2 overwinning voor de Wite Peal.

Zaterdag 28 nov. De thuiswedstrijd tegen QVC uit Stavoren.