Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

30 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Visser, A.H.

Vanmiddag speelt DWP een thuiswedstrijd tegen Workum. Na een 5 tal nederlagen werd vorige week weer eens een overwinning behaald. Dat zal vanmiddag moeilijk worden daar Workum nog in de race is voor het kampioenschap. De Workumers staan op de tweede plaats met 1 punt achterstand op SC Joure en met nog 3 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. Vanaf het beginsignaal zet Workum de thuisploeg onder druk en zeker de eerste 20 minuten zijn de gasten met prima combinatiespel de betere ploeg. Alleen dit overwicht betaalt zich niet uit in doelpunten, afgezien van enige schoten uit de tweede lijn is Workum niet echt gevaarlijk. In het verloop van de eerste helft komt DWP wat onder de druk uit en verschijnt vaker voor het Workum doel, maar ook dit levert weinig kansen op. Het duurt tot de 30e minuut voordat de DWP doelman handelend moet optreden. Een schot van Tom Brandsma verdwijnt via de handen van Volken Huisman naast het doel. Hierna is het in de 36e minuut wel raak. Na een vrije trap halverwege de Workum helft komt de bal bij Ewan Yska en zijn voorzet wordt door de voor zijn verdediger komende Anton Holtrop binnengekopt. Nog geen 2 minuten later is het al 2-0. Een uittrap van Volken Huisman belandt halverwege de Workum helft bij Martin Sietzema. Na een verdediger te hebben gepasseerd ziet hij de bal uit zijn schot in de kruising verdwijnen. Na de rust zet Workum alles op alles om de achterstand weg te werken. Maar afgezien van een schot van Ruben Ybema dat via een verdediger naast het doel verdwijnt en een aantal hachelijke situaties voor het DWP doel levert het geen doelpunten op. Door het aandringen van Workum krijgen de DWP aanvallers meer ruimte en hiervan profiteert Anton Holtrop. Hij verovert de bal op het middenveld en gaat alleen op de keeper af en speelt de bal op de meegekomen Erwin Roffel, die de 3-0 maakt. Even later wordt dezelfde Erwin Roffel, volgens de scheidsrechter, onreglementair gestopt in het strafschopgebied en krijgt DWP een strafschop en de Workum verdediger een rode kaart. De strafschop wordt genomen door Anton Holtrop, maar prima gestopt door Workum doelman Berry Minnema. Maar even later een aanval van DWP, waar bij de bal via Erwin Roffel bij Rene Hulzebos belandt en uit zijn schot verdwijnt de bal in het doel. Hierna krijgen Anton Holtrop en Joep de Kleijne nog mogelijkheden de score uit te breiden, maar de doelman houdt stand. Maar 5 minuten voor tijd valt toch nog de 5-0. Vanaf de rand van het strafschopgebied krult Rene Hulzebos de bal over de doelman in de kruising.

Zaterdag a.s. de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat SC.Joure.